ŽESTOKA PARTIJA NIKOLE VUČEVIĆA: Crnogorac vodio Orlando do pobede, Bjelica i Bogdanović solidni u trijumfu Sakramenta (VIDEO)
Foto: AP

NBA

ŽESTOKA PARTIJA NIKOLE VUČEVIĆA: Crnogorac vodio Orlando do pobede, Bjelica i Bogdanović solidni u trijumfu Sakramenta (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Sakramenta savladali su Čikago 129:102, uz prilično skroman učinak srpskih reprezentativaca Nemanje Bjelice i Bogdana Bogdanovića.

Košarkaši Sakramenta pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Čikaga sa 129:102 u NBA ligi, a slavili su i Filadelfija, Los Andjeles Klipersi i Hjuston.

Kingse je do pobede vodio Marvin Begli sa 21 poenom, Dearon Foks je dodao 17, a Badi Hild poen manje.

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica utakmicu su završili sa po osam postignutih poena.

Bogdanović je na terenu proveo 23 minuta i za to vreme je upisao i šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, dok je Bjelica za 18 minuta u igri uhvatio pet lopti i upisao dve asistencije.

U redovima Čikaga, koji je izgubio i petu utakmicu u nizu, najbolji je bio Zek Lavin sa 18 poena.

Kingsi su upisali 34. pobedu od početka sezone i deveti su na tabeli Zapadne konferencije.

Orlando Medžik je pobedio Atlantu 101:91 uz dominantan dabl-dabl Nikole Vučevića. Crnogorski centar je postigao 27 poena uz 20 skokova te imao po 3 asistencije i ukradene lopte. Najbolje ga je pratio Aron Gordon sa 22 poena i 8 skokova, 14 je postigao Ivundu uz 7 skokova, dok su po 11 ubacili Evan Furnije i Di Džej Ogustan. Najefikasniji u ekipi Atlante je bio Tre Jang sa 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija, 13 je postigao Aleks Len, dok je Davejn Dedmon ubacio 10 uz 14 skokova.

Košarkaši Filadelfije pobedili su Milvoki sa 130:125.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džoel Embid sa 40 poena, dok je Džimi Batler dodao 27. Srpski centar Boban Marjanović je za 11 minuta na terenu upisao četiri poena i isto toliko skokova.

Milvokiju za pobedu nije bila dovoljna ni sjajna partija Janisa Adetokumba koji je ubacio 52 poena uz 16 skokova i sedam asistencija.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa bili su bolji od Bruklina sa 119:116, a odlučujuće poene postigao je Lu Vilijams uz zvuk sirene. Vilijams je bio i najefikasniji u pobedničkom timu sa 25 poena, dok je u ekipi Bruklina najbolji bio Dianđelo Rasel sa 32 poena.

Košarkaši Hjustona su pobedili Minesotu sa 117:102. Kris Pol je predvodio Hjuston sa 25 poena, po 20 su dodali Džejms Harden i Klint Kapela, dok je kod Minesote najefikasniji bio Karl Entoni Tauns sa 22 poena.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track