VASO, TI SI KOŠARKAŠKI GENIJE! MICIĆ ODVEO EFES DO EVROLIGE U katastrofalnom finalnom meču, Real bio gori od dva OČAJNA TIMA!
Foto: Starsport

EVROLIGA

VASO, TI SI KOŠARKAŠKI GENIJE! MICIĆ ODVEO EFES DO EVROLIGE U katastrofalnom finalnom meču, Real bio gori od dva OČAJNA TIMA!

Košarka -

Efes je šampion Evrope posle pobede nad Realom - 58:57

Na krilima fantastičnog Vase Micića, turski tim postao je prvak Evrope! U finalu su posle velike borbe savladali Real sa 58:57. Meč je bio jedan od najgorih u istoriji finala Evrolige.

Efes
foto: Starsport

Apsolutni heroj finala bio je Micić koji je ubacio čak 23 poena! Na meču gde smo videli ukupno 115 poena, jasno je koliko je učinak srpskog asa veliki.

Više od 15.000 ljudi gledalo je katastrofalnu košarku gotovo svih 40 minuta. Igra nije ni u jednom momentu bila dostojna finala. Šta se desilo igračima? Da li su bili umorni ili opterećeni važnošću meča, ono što su oni prikazali zaista je bilo jako, jako loše.

Izuzetak je samo jedan čovek - Vasa Micić! Od 1. minuta, naš košarkaš je bio na vrhunskom nivou. Nije imao pomoć saigrača, pa je zbog toga Real vodio gotovo 35 minuta meča. Onda mu se pridružio Plajs, pa je pobeda bila na dohvat ruke. Na kraju je završnica bila potpuno smušena (Efes je imao loptu poslednjih 40 sekundi duela, Real nije stigao ni faul da napravi), kao i ceo meč.

00:16

Efes slavi titulu u Beogradskoj areni

Kraljevski klub igrao je neverovatno loše. Šutirali su trojke do besvesti, iako im ništa nije išlo od ruke. Iz 33 pokušaja pogodili su samo šest trojki.

Evo kako je izgledao današnji finalni meč:

Real - Efes 57:58 (15:14, 19:15, 8:11, 15:18)

40. minut - KRAJ! EFES JE ŠAMPION EVROPE.

40. minuta - Ljulj za dva. Drama na vrhuncu - 57:58. Do kraja 40 sekundi.

40. minut - Efes dolazi do plus tri. Plajs je čovek odluke u ovim momentima - 55:58. Minut do kraja.

39. minut - Real je u naredna dva napada imao četiri slobodna bacanja, pogodio je dva - 55:56.

39. minut - Trojka Miciiiiić! Efes na plus tri, dva minuta pre kraja - 53:56.

38. minut - Vraća se i Real. Konačno je proradio šut za tri - 53:53.

37. minut - Posle tajm-auta Efes vezuje četiri poena i dolazi do prednosti. Micić i Plajs, ključni igrači u turskom timu - 50:53.

35. minut - Posle 12 vezanih promašaja, Real je pogodio van linije 6,75. Ljulj je bio precizan - 50:49.

34. minut - Jedino dobro je što će završnici biti sigurno neizvesna, sve ostalo je za zaborav - 47:47.

32. minut - Iz petog napada smo videli prvi koš. Vasa Micić je pogodio za tri poena - 42:43.

IV ČETVRTINA

30. minut - Larkin promašuje dva bacanja na kraju trećeg dela igre - 42:40.

30. minut - Zamalo tuča na pakertu! Bilo je tu koškanja Andresona i Poirea, ali brzo su arbitri razvojili igrače.

29. minut - Vraća se Efes! Vezali su sedam poena - 40:38.

Evroliga
foto: Starsport

26. minut - Efes je za pet minuta dao jedan jedini koš! Real je, pak, ubacio šest poena - 40:31.

24. minut - Ataman se bunio kod arbitara zbog jedne sporne lopte, a čini se da bi mu bolje bilo da malo prodrma tim, jer je suđenje potpuno neprimetno - 37:31. Za četiri minuta videli smo svega dva koša.

21. minut - Nadamo se da ćemo u drugom poluvremenu gledati košarku dostojnu finala Evrolige. Mada, ako je suditi po početku... Efes nije uspeo da za 24 sekunde uputi loptu ka košu Reala.

III ČETVRTINA

20. minut - Efes igra sa dva igrača, a Real timski. Epilog, prednost kraljevskog kluba na poluvremenu - 34:29. Micić i Larkin postigli su 23 od 29 poena Efesa. Zaista jako loše finale. Mnogo više smo očekivali od ova dva tima.

Evroliga
foto: Starsport

18. minut - Miciiiić! Real je imao i "plus sedam", ali je fantastični srpski as vratio svoj timu u igru - 31:29.

16. minut - Problem za Efes! Danston je napravio već treću ličnu grešku - 26:22.

15. minut - Real šutira za tri poena očajnih 10/1. Čak i sa tako lošim procentom, kraljevski klub vodi - 24:22.

Evroliga
foto: Profimedia

12. minut - Sjajan je Vasa Micić! Već je na 10 poena i daleko je najvažniji igrač u timu Efesa - 22:20

II ČETVRTINA

10. minut - Očekivali smo mnogo, mnogo više od finalnog meča. Efes je delovao smušeno u prvih 9 minuta meča, a onda je Lakrin vezao šest poena. Sa druge strane, Real igra paklenu odbranu i to mu je donelo prednost. Tavares igra fantastično i ubacio je već 12 poena - 15:14.

8. minut - Mnogo promašaja, ali i ofanzivnih skokova Reala. Taj segment igre pravi razliku. Tavares je nezadrživ za odbranu Efesa - 12:6.

HIT VIDEO! U ARENI GRMI PESMA NAVIJAČA KLUBA KOJI NE IGRA FINALE:

00:23

Efes i Real igraju finale, a čuje se samo pesma navijača Olimpijakosa

6. minut - Vasa Micić! Prvi sjajan potez na večerašnjem finalu - 6:6.

6. minut - I dalje su obe ekipe u nekoj vrsti grča. Real ima blagu prednost - 6:4.

3. minuta - Prvi koš iz igre videli smo posle dva i po minuta. Hanga je bio precizan - 2:1.

2. minut - Stegnut početak od strane oba tima. U prvih 100 sekundi nismo videli nijedan poen. A, onda je Vasa Micić pogodio jedno slobodno bacanje - 0:1.

I ČETVRTINA

Atmosfera u dvorani je spektakularna! Najveće zvižduke na predstavljanju dobili su Vasa Micić i Ergin Ataman, sve to došlo je od strane grčkih navijača.

Evroliga
foto: Kurir sport / Predrag Gajić

„Kraljevski klub“ je poslednji put podigao veliki pehar pre četiri godine, i to baš u istoj ovoj dvorani, kada ga je predvodio maestralni Luka Dončić. Efes u svojoj istoriji ima samo jednu titulu, Micić i drugovi će pokušati da odbrane naslov šampiona koji su stekli prošle sezone.

Vasilije Micić
foto: Starsport©

Sve oči uprte su baš u srpskog košarkaša, najboljeg strelca Evrolige, koji je baš tim poslednjim šutem protiv Olimpijakosa pokazao zašto je prvi plej Evrope.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde i što ćemo imati priliku da branimo titulu. Čeka nas velika utakmica, obe ekipe su zaslužile da budu tu - rekao je Micić i dodao da niko u Efesu ne trči pred rudu:

- Ne pričamo mnogo o onom što može da bude. Drago mi je da smo dosad postigli sve ovo, ali svi znaju da je najbolji osećaj kada osvojiš titulu. Nećemo da pričamo o tome šta će biti ako osvojimo drugu uzastopnu. Moramo da budemo koncentrisani do kraja, tada ćemo videti ko je bolji.

Arena, Evroliga, Fajnal-for, Efes, Olimpijakos
foto: Printskrin

Vasilije je odlučujućom trojkom pokazao mentalitet koji je krasio mnoge velike igrače iz Srbije, uostalom, pričao je o tom srpskom mentalitetu.

- Drago mi je da mogu da reprezentujem svoju zemlju na ovakvom događaju. Mi kao nacija imamo pozitivan stav prema teškim situacijama i volimo da preuzimamo odgovornost. Odrastao sam igrajući uz mnoge kvalitetne igrače koji su to isto radili, sanjao sam o tome da ću i ja nekada to uraditi. Nisam imao mnogo šansi da rešavam utakmice, drago mi je što sam mogao to da učinim baš ovde.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track