VELIKE PROMENE U CRVENOJ ZVEZDI! Ivanović citirao Duška Radovića pa SMENIO CEO STRUČNI ŠTAB!
Foto: Starsport

STIŽU NOVI LJUDI

VELIKE PROMENE U CRVENOJ ZVEZDI! Ivanović citirao Duška Radovića pa SMENIO CEO STRUČNI ŠTAB!

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda napravio je velike promene nakon najubedljivije pobede u sezoni.

Novi trener, Duško Ivanović, vodio je tim na meču Evrolige protiv Asvela, zatim i protiv Cibone u ABA ligi, a nakon dva trijumfa, klub je saopštio da Marko Simonović, Miodrag Dinić i Branko Jorović više neće biti deo stručnog štaba.

Iskusni Ivanović je odlučio da dovede "svoje ljude", a klub ističe da će se u narednim dabuna oglasiti putem sajta, gde će javnosti i navijači biti informisani o novim pomoćnim trenerima.

Marko Simonović
foto: Starsport

Nakon pobede protiv Cibone u dvorani Aleksandar Nikolić, Ivanović je poručio da nije u potpunosti zadovoljan.

"Utakmica je bila proba da vidimo da li možemo da igramo 40 minuta koncentrisano i ozbiljno. I nismo mogli. Bilo je momenta kada smo igrali koncentrisano sa dobrom odbranom, sa dobrim i logičnim napadom, ali smo imali i praznog hoda, loših solicuja. To je ono što moramo da popravimo. Biće mnogo teže protiv ekipa koje su kvalitenije", rekao je Ivanović i dodao:

"Znate šta, za mene je svaka utakmica fešta. Ova utakmica protiv Cibone je jedna jedina u životu, nema druge. Igraće oni opet protiv Cibone, ali nikada ovakvu utakmicu. Svakoj utakmici mora da se pristupi sa maksimalnom koncentracijom i euforijom, da se odigra najbolje. Ja hoću takve igrače. Ja tako pristupam svakoj utamici, to tražim i od njih. To danas nje bilo tako, nije bilo svih 40 minuta. Ako želimo da postignemo nešto u sezoni, moramo da imamo to 40 minuta".

Na zanimljiv način je govorio o fizičkoj pripremi tima.

"To je što je. Znate ono što kaže Duško Radović: „Hteli bismo, ali ne možemo. Kada bismo hteli više, onda bismo mogli. Obično želimo taman toliko pa da ne možemo".

Duško Ivanović
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Ivanović je rekao i šta je potrebno za tih 40 minuta.

"Ne treba mnogo, već da svaki igrač da 100 odsto. Nezavisno protiv koga igraš, u kom momentu meča. To je ključ. To je nametnut stav koji mora da ima. On mora da igra 100 odsto, u početku će igrati pet minuta, pa sedam, pa 10- 15... Ne zanima me da pričamo o fizičkoj spremi. Interesuje me samo da kad jedan igrač izađe, da on igra sa 100 odsto, da li će igrati minut, dva, 40-50 - ne zanima me".

Prokomentarisao je i igru Ognjena Dobrića.

"Dobrić je napravio dve baš velike greške u odbrani, ali inače igra dobro. Znam da je teško dati koš, ali ima mnogo aspekata koji pokazuju da li si dobro odigrao".

Interesantna je bila i situacija kada je Nemanja Nedović izašao posle pogođenje trojke.

"Nelogično rešenje, nije nam bio cilj da damo, cilj je bio da igramo akciju", zaključio je Duško Ivanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track