KAKVA SRAMOTA! SRPSKI TRENER DRAKONSKI KAŽNJEN: Neverovatna odluka! Kazna veća nego za sve aktere tuče na Real - Partizan!
Foto: Starsport

ŠOK

KAKVA SRAMOTA! SRPSKI TRENER DRAKONSKI KAŽNJEN: Neverovatna odluka! Kazna veća nego za sve aktere tuče na Real - Partizan!

Košarka -

Komesar za takmičenje Prve košarkaške lige Severne Makedonije kaznio je trenera MZT Skoplje Dragana Nikolića suspenzijom na 10 utakmica zbog nesportskog ponašanja?!

Srpski strateg isključen je u nedelju na prvom meču četvrfinala plej-ofa protiv Kožuva kada je ušao na teren i oborio protivničkog košarkaša koji je bio u kontranapadu. Sve to se dogodili kada je Nikolić ušao u teren i krenuo ka sudiji u znak protesta zbog nedosuđenog očiglednog faula... Kazna koju je dobio za to je skandalozna i sramna!

U obrazloženju Komesara takmičenja Aleksandra Milojevića, kako su preneli lokalni mediji, navodi da se "trener Nikolić kažnjava zbog krajnje nesportskog odnosa prema protivničkom košarkašu".

Nikolić je dve utakmice suspedovan prema propozicijama, ali je onda napravljen presedan, pa je treneru dodato još neverovatnih osam (?!) prema Disciplinskom pravilniku. Uz to, odatno je kažnjen i novčano sa ukupno 48.000 denara.

Primera radi, svi akteri tuče na meču Real - Partizan su kažnjeni ukupno devet mečeva!

U prvoj utakmci četvrtfinala plej-ofa prvenstva Severne Makedonije MZT je u Skoplju pobedio Kožuv iz Đevđelije sa 83:69.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track