POTRESNA ISPOVEST UKRAJINKI KOJE SU 3 DANA PUTOVALE DO SRBIJE! Ekspolozija, požar, sirena i pucnjava, a nije NOĆNA MORA!
Foto: Prinstcreen

pobegle od bombi

POTRESNA ISPOVEST UKRAJINKI KOJE SU 3 DANA PUTOVALE DO SRBIJE! Ekspolozija, požar, sirena i pucnjava, a nije NOĆNA MORA!

Ostali sportovi -

Dve devojke koje su pobegle od bombi u svojoj zemlji, nakon tri dana putovanja stigle su u srpsku prestonicu i imale su šta da kažu

Jedna od najemotivnijih priča iz sveta sporta dogodila se ovih dana u Beogradu!

Dve ukrajinske atletičarke, učesnice Svetskog dvoranskog prvenstva, bežeći od bombi nakon tri dana putovanja stigle su u srpsku prestonicu. Jaroslava Mahučik postala je nova šampionka u skoku uvis, a njena koleginica Jana Hladičuk završila je četvrta - obe bez treninga i samo s mišlju kako da spasu živu glavu.

Još uvek pod uticajem zvukova eksplozija koji su je probudile pre mesec dana u njenom stanu u Dnjipru, Jaroslava je uspela da skupi snagu i osvoji zlato!

- Ovo je medalja za moju zemlju, stanovnike, vojsku - poručila je u subotu devojka koja je ispričala i potresnu ispovest o prvim danima rata u njenoj zemlji.

- Bio je 24. februar, 4.30 ujutro, kada sam se probudila u svom stanu u Dnjipru zbog strašnih zvukova eksplozija i pucnjave. Ne mogu rečima da opišem šta sam osećala u tim trenucima. Nakon sati punih panike, napustili smo grad i preselili se u malo selo nedaleko od kuće - ispričala je Mahučih i dodala:

- Rekli su nam da moramo u Beograd da se borimo za Ukrajinu. Trebalo mi je više od tri dana da dođem ovamo. Stotine telefonskih poziva, mnoge promene puta, eksplozije, požari i sirene za vazdušni napad. Volela bih da je to bila samo noćna mora, ali to je stvarnost u mojoj zemlji. Ovo je moja prva linija fronta - ispričala je Ukrajinka.

Jana Hladičuk
foto: Profimedia

Njena sunarodnica, Jana Hladičuk u "Areni" se pojavila sa kratkom i jasnom porukom ispisanom na licu:

- Zaustavite rat..

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja