(VIDEO) ŠAMPIONAT KOJI ĆE SE PAMTITI: Svečano otvoreno EP u vaterpolu
Foto: Printskrin

Počele borbe za medalju

(VIDEO) ŠAMPIONAT KOJI ĆE SE PAMTITI: Svečano otvoreno EP u vaterpolu

Ostali sportovi -
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić večeras je u beogradskoj Kombank areni svečano otvorio Evropsko prvenstvo u vaterpolu, na kome se takmiči 16 selekcija u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji.

"Zahvaljujući dosadašnjim sveukupnim rezultatima u sportu i poverenju koje Srbija ima u međunarodnoj sportskoj zajednici, ukazana nam je čast da budemo domaćini 32. Evropskog prvenstva u vaterpolu. Za nas je ovaj događaj prilika da svet bolje upozna Srbiju, da vas dočekamo u poslovičnom gostoprimstvu koje je deo naše vekovne tradicije", rekao je Nikolić, koji je i predsednik Organizacionog odbora prvenstva.

Predsednik Nikolić je naglasio da domaćin prvenstva nije samo Vaterpolo savez Srbije, "već svaki naš građanin koji će učiniti sve da se u Beogradu osećate kao kod svoje kuće, da poželite da nam se vraćate i u buduće". Prema njegovim rečima, vaterpolo je srpski brend jer donosi najviše trofeja, što ga čini ponosnim. "Značaj unapređenja vaterpola, ali i sporta uopšte, kao dela vaspitanja mladih, razumemo kao jedan od važnijih nacionalnih prioriteta. Poverenje Evropskog vaterpolo saveza da budemo domaćin prestižnom sportskom događaju 'starog kontinenta', samo je još jedna potvrda da je ta odluka Srbije ispravna”, poručio je Nikolić, koji je izviždan od jednog dela publike u Areni, u kojoj je oko 11.000 navijača. Predsednik Srbije je vaterpolistima i vaterpolistkinjama poželeo da pobedi najbolji, u fer nadmetanju. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio se predsedniku i premijeru Srbije.

"Želim svima dobrodošlicu. Čast nam je što ćemo biti dom svetske sportske elite, a Srbija jeste šampion. Pored toga, dobićemo vaterpolo Nacionalni centar i po tome ćemo pamtiti ovo prvenstvo“, rekao je Udovičić i još jednom poželeo srpskim vaterpolistima osvajanje zlatne medalje.

Posle svečanog otvaranja najvećeg vaterpolo šampionata do sada, Srbija je pobedila selekciju Hrvatske 13:6.

Izabranici Dejana Savića nalaze se u B grupi EP sa Hrvatskom, Francuskom i Maltom. Svih 100 mečeva Evropskog prvenstva, na kojem Srbija u muškoj kategoriji juri treću uzastopnu zlatnu medalju, igraće se u montažnom bazenu u Kombank areni. Evropsko prvenstvo u Beogradu trajaće do 23. januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track