OVO SU TENISERI KOJI SU ODLUČILI DA NE ĆUTE, A SVE IH JE VIŠE: Đokovićeve kolege jedan po jedan reaguju posle pakla u Australiji!
Foto: Profimedia

bravo

OVO SU TENISERI KOJI SU ODLUČILI DA NE ĆUTE, A SVE IH JE VIŠE: Đokovićeve kolege jedan po jedan reaguju posle pakla u Australiji!

Tenis -

Ne prestaju da se nižu reakcije nakon što je Novak Đoković definitivno oteran iz Australije.

Oni koji su tokom prethodnih dana javno pružili podršku Đokoviću to su učinili i nakon odluke da bude deportovan.

Mnoge je iznenadio odnos Nika Kirjosa prema čitavoj situaciji, a svoje mišljenje su izneli Rajli Opelka koji se prisetio sjajnog momenta sa Novakom iz 2008. godine, a snažne reči podrške stigle su i iz sveta fudbala.

Brzo su se oglasili i Amerikanac Džon Izner, Ukrajinac Sergej Stahovski i Hrvat Mate Pavić.

Izner je odgovorio na saopštenje koje je izdao Novak neposredno nakon odluke o deportaciji.

- Nole je uvek bio i uvek će biti klasa. On je apsolutno legenda koja je donela toliko dobrog milionima širom sveta. Ovo nije u redu - poručio je Izner.

Izner i Đoković
Izner i Đokovićfoto: Profimedia

Hrvatski teniser Mate Pavić, koji je sa svojim partnerom Nikolom Mektićem najbolji dubl igrač na svetu, imao je jednu reč koju je uputio na račun Novaka Đokovića.

- Najveći - ukratko je prokomentarisao Pavić.

Nešto rečitiji je bio Sergej Stahovski, Ukrajinac koji je pre nekoliko dana stao u odbranu Đokovića od napada američkog novinara Bena Rotenberga.

- Veoma tužan dan za istoriju tenisa. Tužno je kada politika pobedi zdrav razum. Zakon je jedan za sve, ali se sprovodi drugačije za sve. Sramota je etiketirati nekoga zbog njegovih ubeđenja koji su drugačiji od drugih - poručio je Stahovski.

Đoković i Stahovski
Đoković i Stahovskifoto: EPA

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek.

Ipak, ministar za imigraciju Aleks Hok je odlučio da ponovo ukine vizu, nakon čega je sud odbio žalbu koju je uputio Novak i njegov advokatski tim.

Kurir sport

Bonus video:

01:08

BIĆE TO VELIKA ČAST ZA NOVAKA! Isplivalo pravilo koje će vlasti u Australiji morati da ispune ako Đoković pobedi na AO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track