ĐOKOVIĆA KORISTILI KAO PARAVAN ZA SVOJU NESPOSOBNOST: Australiji preti KATASTROFA! Prodavnice prazne, radnici najavljuju štrajkove
Foto: Shutterstock, EPA/Alessandro Di Marco

kolaps

ĐOKOVIĆA KORISTILI KAO PARAVAN ZA SVOJU NESPOSOBNOST: Australiji preti KATASTROFA! Prodavnice prazne, radnici najavljuju štrajkove

Tenis -

Vlada Australije je u kanalu, police prazne, prete štrajkovi, nema radnika ni brzih testova, Đokovića iskoristili kao paravan!

Novak Đoković je u Melburnu preživeo haos, političari preko njega pokušali da se operu pred izbore.

Savezni izbori u Australiji su zakazani za 2022. godinu, a sudeći po rečima Australijanaca vlast je tamo pogubila sve konce početkom pandemije koronavirusa. Sve je kulminiralo krajem 2021. i početkom nove godine.

Nažalost, zbog toga je ispaštao Novak Đoković kojeg su političari iskoristili kako bi skrenuli pažnju sa činjenice da nisu sposobni za posao koji imaju. Više od 70.000 ljudi dnevno je pozitivno na korona virus, a širenje omikron soja izazvalo je haos pre svega u marketima gde su prazne police.

SBS, australijski radio na srpskom jeziku, prenosi da je stanje alarmantno. Pojedine firme su zbog pravila o samoizolaciji ostale i bez polovine radnika, a najgore stanje je upravo u Viktoriji (država u kojoj je Melburn), kao i u Novom Južnom Velsu.

Da stvar bude gora, najavljeni su brojni štrajkovi radnika za slučaj da Vlada ekspresno ne odredi velike promene.

Deportacija - opasan presedan

SBS se bavio i odlukom Aleksa Hoka ministra za imigraciju da ukine vizu Đokoviću iako je prethodno sud odlučio da srpskom teniseru omogući ostanak u zemlji.

Alijansa advokata Australije smatra da je deportovanje Đokovića opasan presedan.

SBS navodi da Novakov slučaj vodi ka tome da svakoj ličnosti visokog profila mogu da odbiju ulazak u zemlju, ukoliko se stavovi te osobe razlikuju od stavova Vlade.

- Deportacija Đokovića je zabrinjavajuća u društvu koje je navodno posvećeno slobodi govora i misli. Na osnovu ovakvog rezonovanja ministar može da kaže: Neću da te pustim u zemlju jer možeš da utičeš na ljude da budu protiv američko-australijskog savezništva - rekao je portparol Alijanse Greg Barns.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track