MOĆNI NOVAK POBEDOM KRENUO PO ZAVRŠNI MASTERS: Đokoviću JEDAN BREJK bio dovoljan da ponovo bude KOBAN po Cicipasa!
Foto: Profimedia

torino

MOĆNI NOVAK POBEDOM KRENUO PO ZAVRŠNI MASTERS: Đokoviću JEDAN BREJK bio dovoljan da ponovo bude KOBAN po Cicipasa!

Tenis -

Srpski teniser Novak Djoković pobedio je večeras trećeg tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa posle dva seta - 2:0 (6:4, 7:6), u prvom kolu "crvene grupe" na završnom turniru u Torinu.

Osmi teniser sveta pobedio je posle sat i 40 minuta. Đoković je u prvom gemu prvog seta oduzeo servis Cicipasu, prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo je u meču.

U drugom setu teniseri su bili sigurni u gemovima na svoje servise i odigran je taj-brejk. Đoković je poveo sa 5:1, ali Cicipas osvojio tri uzastopna poena i prišao na 4:5.

Srpski teniser je posle toga osvojio dva vezana poena na svoje servise i sa 7:4 dobio taj-brejk, za pobedu na početku takmičenja.

Ranije danas u "crvenoj grupi" u duelu ruskih tenisera Andrej Rubljov pobedio je Danila Medvedeva sa 6:7, 6:3, 7:6.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Rubljova, a Cicipas protiv Medvedeva.

U 15. nastupu na ovom turniru Djoković će pokušati da se domogne šeste titule i izjednači rekord Rodžera Federera. Prethodno je osvajao završni turnir 2008, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine.

Tok meča:

Drugi set:

7:6 Đoković je bio uspešni u taj-brejku, koji je dobio sa 7:4. Vodio je Đoković 5:1, ali je Cicipas osvojio tri poena zaredom, ali to je i bio njegov maksimum u duelu sa nepobedivim Novakom.

6:6 Đoković osvaja gem na svoj servis i igraće se taj-brejk!

5:6 Cicipas kada servira snažno i precizno, onda je Đokoviću veoma teško da uzvrati kako to najbolje ume na svetu, jer je podloga u Torinu veoma brza.

5:5 Đoković stiže do izjednačenja, u ovim prelomnim trenucima drugog seta srpski teniser je bio izvanredan.

4:5 Cicipas se najviše uzda u snažne servise koji ga i dalje održavaju u meču. Na kraju gema je osvojio atraktivan poen sa skraćenom loptom.

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

4:4 Đoković se bori protiv Cicipasa, ali sve više i publike, koja sve otvorenije staje na stranu tenisera iz Grčke. Ipak, srpski as stiže do izjednačenja.

3:4 Cicipas je snažnim servisima i sa nekolo moćnih asova stigao ponovo do minimalne prednosti u drugom setu.

3:3 Đoković snažnim i neodbranjivim forhendom završava gem u svoju korist i stiže do novog izjednačenja.

2:3 Cicipas opet dolazi do prednosti, a vetar u leđa mu daje sve snažnija podrška publike na severu Italije.

2:2 Đoković je prošao kroz pravu dramu, ali je spasao brejk loptu i na kraju osvojio najduži gem na njegov servis.

1:2 Cicipas se ne predaje i uspeva da dođe do nove prednosti u drugom setu. Publika ga je nagradila aplauzom.

1:1 Đoković stiže odmah do izjednačenja, veoma je siguran kada servira.

0:1 Cicipas je izgubio prvi poen na svoj servis, ali za razliku od prvog seta, sada je uspeo da osvoji prvi gem.

Počeo je drugi set u Torinu: servira Cicipas, Đoković osvaja prvi poen

Prvi set:

NOvak Đoković
foto: Profimedia

6:4 Đoković sigurno osvaja prvi set, kada je bilo najpotrebnije pokazuje da je najbolji na svetu!

5:4 Cicipas osvaja gem i još ne gubi nadu. Smatra da za njega nije sve izgubljeno u prvom setu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

5:3 Đoković sa trećim asom na superioran način dolazi do novog gema, i dalje ga više brinu košarkaši Srbije nego protivnik na završnom mastersu u Torinu!

4:3 Cicipas ponovo odlično servira i osvaja opet gem bez izgubljenog poena.

4:2 Đoković nastavlja da čuva brejk prednosti, mada je ovaj put Cicipas najavio mogućnost izjednačenja, pozvao je i publiku da ga podrži, ali je Novak bio neumoljiv.

3:2 Cicipas osvaja gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

3:1 Đoković je izgubio jedan poen na svoj servis, ali Cicipas nije imao nikakve šanse da preokrene tok meča.

2:1 Cicipas uspeva da osvoji prvi gem, Đokoviću je "jedna lopta propala" na podlozi koja ume da zavara igrače, pa je Grk smanjio prednost srpskog asa.

2:0 Đoković je lako potvrdio brejk, počeo je asom na svoj servis i posle je na dominantan način već stigao do velike prednosti.

1:0 BREJK - Đoković odmah na početku meča pravi brejk, jer je iskoristio drugu priliku. Posle velike razmene udaraca, Cicipas je u ključnom momentu pogodio lopticom u mrežu.

Tok meča:

Počeo je meč u Torinu, Cicipas prvi servira

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Novak Đoković protiv Grka Stefanosa Cicipasa počinje pohod ka šestoj tituli na završnom mastersu.

Novakov meč je na programu u isto vreme kada i košarkaška utakmica Srbija - Turska, a Đokovića očigledno brine šta će da urade Orlovi Svetislava Pešića u "Pioniru".

On je bodrio našu košarkašku reprezentaciju, koja je predvođena NBA superstarom Nikolom Jokićem trijumfovala u Istanbulu u kvalifikacijama za Mundobasket. Srećom, Srbija je posle prave drame pobedila i u Beogradu.

Najbolji srpski teniser počinje takmičenje na završnom mastersu u Torinu, gde će pokušati da dođe do svoje šeste titule u karijeri. Prvi rival mu je Stefanos Cicipas, meč je na progamu od 21 čas.

U prvom kolu crvene grupe ATP mastersa u Torinu Novak Đoković igra meč protiv Stefanosa Cicipasa. Biće to njihov 12 duel, a Đoković je devet puta bio bolji.

Đoković je poslednji put pobedio Grka na nedavno održanom mastersu u Parizu, gde je posle velike borbe slavio u tri seta.

U zelenoj grupi je Norvežanin Kasper Rud savladao Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0, a Amerikanac Tejlor Fric je bio bolji od Španca Rafaela Nadala, 2:0.

Ukoliko Đoković osvoji trofej u Torinu, to će biti njegova šesta titula na ovom takmičenju, čime će se izjednačiti sa Rodžerom Federerom po broju osvojenih šampionskih pehara na završnom teniskom turniru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track