03:24

ZBOG OVE PESME PLAKALA JE CELA JUGA: Neda Ukraden OTKRILA TAJNU nastanka ČUVENOG HITA Zora je

kurir televizija

ZBOG OVE PESME PLAKALA JE CELA JUGA: Neda Ukraden OTKRILA TAJNU nastanka ČUVENOG HITA Zora je! Tekst je bio POTPUNO drugačiji

Stars -

Popularna pevaica Neda Ukraden otkrila je kako je nastala numera "Zora je" koju joj je napisala Marina Tucaković.

Pesma zbog koje je, doslovno, plakala cela Juga i danas važi za neprevaziđeni hit, a kako je Neda otkrila, u njega u početku niko nije verovao, a sama pesma imala je potpuno drugačiji tekst od ovog danas.

Neda Ukraden
foto: Kurir televizija

- Zora je pesma koja je moj najveći hit, to je bila pesma u koju niko nije verovao. Prvobitno je trebalo da se zove "Milane labude", a meni se dopala melodija. Drugačije se tada radilo. Ja sam htela da bude zora je ili ponoć je i njoj se dopalo kako sam ja to zamislila.

Neda Ukraden
foto: Kurir televizija

- U to vreme Marina se porodila sa svojim prvim sinom, imala je naravno puno posla kao majka oko male bebe, koja je imala problema sa zdravljem, a mi smo imali malo vremena. Kada je to otišlo u etar u februaru 1985. godine, ja nisam mogla ulicama da hodam. Prvo slušanje i narod je dolazio oko mene, ja nisam mogla da verujem o čemu se radi - kaže Neda, koja je navela da su strani producenti dolazili i prepoznali kao veliki hit.

- To vam je kao sedmica na lotu, to je san svakog pevača. Ali to nije bio hit koji je rađen na mišiće - kaže Neda Ukraden, koja dodaje da sada završava svoju knjigu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:47

NEĆEŠ TI BITI PORED MENE! Pevačica BRUTALNO o čoveku za koga je trebalo da se UDA - Preko JEDNE stvarni NIJE mogla da mu pređe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track