Svetlana Kitić: Srbija igra lošu odbranu i mnogo promašuje

Analiza

Svetlana Kitić: Srbija igra lošu odbranu i mnogo promašuje

Ostali sportovi -
Odbrana je stvar želje, a naše devojke što su isticali i golmani za sada to ne pokazuju u dovoljnoj meri, a napad je ideja i kreacija, koje ne samo Srbija nego svi timovi nemaju previše

Utakmica rukometašica Srbije sa Alžirom (34:14), nije čak ni jači trening za izabranice selektora Saše Boškovića, ali su se ukazale neke stvari koje treba da nas zabrinu.

Odbrana je naslabiji deo tima, na šta su ukazivale i Katarina Tomašević i Jovana Risović. To nije pitanje kvaliteta, već volje, borbenosti... To je deo igre koji treba pod hitno da se popravi jer već protiv Brazila, koji nije naivna ekipa i igra sa puno polu kontranapada i kontranapada, možemo imati problema.

Ni realizacija napada protiv Alžira nije bila dobra. Jesmo postigli 34 gola, ali smo promašili oko 20 napada, što je mnogo. Nedopustivo za ozbiljne timove, sa najvećim ambicijama.

Brine me malo i igra i slaba realizacija Katarine Krpež, ali sam sigurna da će naše desno krilo proigrati.

Što se tiče kvaliteta rukometa i nekih novih detalja, do sada ih nisam videla. U najavi sam rekla da sumnjam da će toga biti jer treneri ne mogu kao nekada da dugo vremena spremaju ekipu, njihov posao se sveo na stvaranje dobre atmosfere i nekih detalja u igri, a nema ni igrača koji će sami na terenu nekim potezom ili odlukom fascinirati publiku.

Ima mnogo ekipa, koje su zalutale na šampionat, ali to je posledica težnji IHF-a da širi rukomet svuda po svetu i da jednog dana ne postoji zemlja koja se neće baviti po meni najboljim sportom na svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track