DISKRIMINISANA: Deca koja nose ručak od kuće moraju da jedu za školskom klupom
Foto: Shutterstock

OŠ Mika Petrović Alas

DISKRIMINISANA: Deca koja nose ručak od kuće moraju da jedu za školskom klupom

Beograd -
Oni kojima mama spakuje sendvič, ostaju u nehigijenskim uslovima, da ručaju za školskom klupom. Bez tanjira i escajga, bez kuvanog obroka i drugara

BEOGRAD - Privilegiju da jedu u trpezariji imaju samo učenici koji mogu da plate 250 dinara za obrok, dok deca kojima roditelji spakuju ručak, moraju da jedu za školskim klupama OŠ Mika Petrović Alas.

Vesna Nedeljković, direktorka ove škole je na pitanje novinarke zašto deci koja ne plaćaju ketering nije dozvoljeno da jedu u kantini, burno odreagovala, uz objašnjenje da neće da da izjavu.

"To nije prava informacija! Vi krivite istinu, vi ste poslati da me provocirate. Ne, ne želim da razgovaram! Kako možeš na ovakav način da razgovaraš sa mnom?! Pa ja mogu da te rodim! Neću da vam dam izjavu", rekla je Vesna Nedeljković.

Na adresu naše redakcije su stigle tri prijave roditelja da već tri godine njihova deca ručaju u učionici. Oni kojima mama spakuje sendvič, ostaju u nehigijenskim uslovima, da ručaju za školskom klupom. Bez tanjira i escajga, bez kuvanog obroka i drugara, pa se na osnovu ovih činjenica može reći da su ova deca diskriminisana.

Direktorka škole je garantovala da nije dozvoljeno unošenje šerpica i kuvanih obroka u školu. Četiri roditelja su potvrdili ove navode, odnosno deca ne da ne nose kuvano u školu, već da im ni sa sendvičima nije dozvoljeno da ručaju sa drugarima u kantini.

Direktorka je u telefonskom razgovoru sa novinarkom rekla i da se ne boji medija, da savesno radi svoj posao, a "zlonamernim roditeljima je poručila da Stari grad ima još škola pa, ako im se ne sviđa, mogu da ispišu decu iz škole u kojoj je ona direktorka".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track