MARINU JE DEČKO UPUCAO I OBOGALJIO: Ostala vezana za invalidska kolica, ali to se može promeniti POMOZIMO JOJ DA PROHODA
Foto: Privatna Arhiva

budimo humani

MARINU JE DEČKO UPUCAO I OBOGALJIO: Ostala vezana za invalidska kolica, ali to se može promeniti POMOZIMO JOJ DA PROHODA

Društvo -

Marina je povređena 28. februara 2018. godine kada je u nju pucao bivši nevenčani suprug, sa kojim je živela dve godine. Međutim, kada je ona odlučila da ga napusti, jer ju je bio pretukao i teško povredio, došlo je do tragedije. Bivši partner ju je teško ranio, a zatim pucao sebi u glavu, posle čega je podlegao povredama.

Jedan od metaka je Marini ušao u kičmeni kanal i u toj meri oštetio kičmenu moždinu da je ona sada vezana za invalidska kolica.

Operisana je u Urgentnom centru Beograda, pa je prebačena u Kliniku za rehabilitaciju Dr. Miroslav Zotović, gde je posle mnogo meseci napornih vežbi osposobljena za život u kolicima.

Ali ona ne pomera noge, niti oseća bilo šta ispod nivoa pupka. Međutim, to se može promeniti.

foto: Budi Human

Lekari jedne klinike na Tajlandu vrše zahvat kojim ugrađuju aparat u kičmeni kanal koji prenosi električne impulse preko povređenog dela kičmene moždine, to jest prave mehanički bajpas.

To je, u kombinaciji sa matičnim ćelijama, vrlo obećavajući put kojim će Marina ponovo da korača uz malo podrške i dobre volje dobrih ljudi. Marini su potrebna novčana sredstva za operaciju kičme, tretmane matičnim ćelijama, putne troškove, lekove, suplemente, medicinski potrošni materijal, invalidska kolica, za ortoze za stopala, kao i za rehabilitaciju u banjskim uslovima.

Da Marina ponovo hoda! Budimo humani!

Pomozimo Marini!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 758 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human758 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006112-46

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004317.9 IBAN: RS35160005400004317955 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track