03:18

MIRIS PALJEVINE I CRNI DIM U VOZILU? Vatrogasac za Kurir TV otkrio: Evo kako da sebi i svojim bližnjima SPASITE ŽIVOT (VIDEO)

otvoreno

MIRIS PALJEVINE I CRNI DIM U VOZILU Vatrogasac za Kurir TV otkrio: Evo kako da sebi i svojim bližnjima SPASITE ŽIVOT (VIDEO)

Društvo -

Uvek se prvo pojavi miris paljevine ili slabi dim. Potrebno je odmah zaustaviti vozilo i izaći, a u zavisnosti od veličine plamena pozvati vatrogasce ili ugasiti plamen aparatom za gašenje požara, rekao je Dragan Miković, iz Vatrogasne brigade Beograd.

Visoke temperature napolju vrlo često umeju da izazovu eksploziju u automobilu ili autobusu.

požar
foto: Printscreen/ Youtube/Kurir televizija

- Najčešće ne dolazi uvek prvo do tog crnog dima ili eksplozije. Uvek se pre toga pojavi miris paljevine ili slabi dim. Naša preporuka je da čim osetimo taj miris ili vidimo crni dim da se to vozilo odmah zaustavi i da svi putnici sigurno izađu iz vozila. Čim se napusti vozilo bezbedno, savet je da se imate u putničkim automobilima imate aparat za gašenje požara kako bi ugasili taj požar. Autobusi bi to trebali već da imaju. Kada ljudi krenu na letovanje oni taj aparat za gašenje požara zbog manjka mesta, stave kod rezernog točka. Naš savet je da ga držite ili u kabini ili na vrhu stvari - rekao je vatrogasac za jutarnji program Kurir televizije.

Miković se dotakao situacije i kada je u pitanju veća vrsta požara, ali i slučaja kada se on nalazi ispod haube vozila.

- Ako je u pitanju neki veći plamen treba obavezno pozvati 193 i sačekati vatrogasce. Ukoliko je taj plamen ispod haube, nju ne treba otvarati već i u tom slučaju sačekati vatrogasce - istakao je vatrogasac.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:47

STRAVIČAN POŽAR NA OSMOM SPRATU ZGRADE NA VIDIKOVCU: Crni dim i plamen kuljali iz stana, stradala jedna žena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track