MOJE DETE JE SITNIJE, PITAO GA DRUGAR DA LI HOĆE BATINE! Onda sam ja pitala njegovu mamu... LEKCIJA SRPKINJE O KOJOJ SE PRIČA
Ilustracija, Foto: Shutterstock

HITRA REAKCIJA

MOJE DETE JE SITNIJE, PITAO GA DRUGAR DA LI HOĆE BATINE! Onda sam ja pitala njegovu mamu... LEKCIJA SRPKINJE O KOJOJ SE PRIČA

Društvo -

Vršnjačko nasilje tema je o kojoj se u Srbiji često govori, a o pronalaženju rešenja, zaključak je svaki put, moraju raditi zajedno i roditelji, kao i predstavnici institucija.

Ipak, ima nekih roditelja koji stvari rešavaju po kratkom postupku.

Naime, jedna mama na Tviteru je napisala da su njenom detetu pretili batinama u školi, a ona je to rešila tako što se obratila majci malog nasilnika.

- Moje dete je krenulo godinu dana ranije u školu, moje dete je sitno, mom detetu je danas drugar iz razreda prišao i rekao - "Oš da popiješ batine". Onda sam ja njegovu mamu pitala hoće li ona da popije batine. Onda su se svi ućutali. Elem, nisu kriva deca! - napisala je ona.

Mnogi su se na Tviteru složili sa njenim potezom, a neko je upitao "Šta ti je rekla? Kako se ponašala? Jel' bila drčna ili uplašena?" na šta je majka odgovorila:

- Bilo je sramota, doduše i mene je kad sam to izgovorila. Ali ja sam potpuno protiv nasilja, samo mi bilo žao mog malca. I sad se meni ide sa njim u školu - naglasila je.

A ohrabrivali su je dalje i drugi roditelji:

- Moj sin je u osnovnoj školi bio najniži u generaciji dobio je nadimak "mali",dva puta je dobio batine braneći druga jer je srčan, danas je prerastao i oca (mene je lako prerasti) srednja je škola i nadimak ponosno nosi. Ne brini biće on dobar i veliki dečak - napisala je jedna Tviterašica.

Reči podrške još su se nizale - na ovo je reagovalo mnogo ljudi.

- Jako je teško u tim trenucima biti trezven i odreagovati kako treba. Lepo je što mislite o svom postupku, divno je što ste se zauzeli za svoje dete, bolje i to nego da ste oboje pokunjeno otišli - pisali su joj.

Kurir.rs

Bonus video:

04:57

VRŠNJAČKO NASILJE SVE SUROVIJE! Obradović upozorava: Društvene mreže su sve opasniji teren, uvod su u STVARNO MALTRETIRANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track