ROĐEN U KRALJEVINI, JUGA GA OBOŽAVALA: Uvek važio za gospodina, sad živi na selu! A ovo je žena koju voli više od 55 godina (FOTO)
Foto: Printscreen / Youtube / HRT U Svom Filmu

NI GLUMAC, NI POLITIČAR

ROĐEN U KRALJEVINI, JUGA GA OBOŽAVALA: Uvek važio za gospodina, sad živi na selu! A ovo je žena koju voli više od 55 godina (FOTO)

Društvo -

Kaže, bilo je dama koje su mu se same nudile, ali nikad nije pokleknuo, voleo je i voli samo svoju Dunju

Rođen je u Kraljevini Jugoslaviji, kao mali živeo je i u Beogradu. Nije bio ni poznati glumac, ni pevač, a ni političar, a cela Juga ga je obožavala. Stariji ga se rado sećaju, a mlađi za njega znaju iz roditeljskih i priča baka i deka.

Fin, obrazovan, uvek pristojan, i u socijalističkoj Jugi važio je za gospodina po svemu - držanju, oblačenju, ophođenju i govoru, te nadasve pristojnosti i učtivosti.

Oliver Mlakar
foto: Dado Đilas

Bilo je dama, svojevremeno je u jednom od razgovora priznao i sam, koje su mu se same nudile, ali nikad nije pokleknuo. Voleo je i voli samo svoju Dunju s kojom je izrodio decu i u srećnom je braku već više od 55 godina, porodičan je čovek.

Iako su mnogi bili decenijama ubeđeni da je Hrvat, Slovenac je, rođen u Ptuju 1. jula 1935. Seljakao se kao dete vojnog lica, a i sam je 1961. služio JNA.

Danas živi u Samoboru, na selu, sa suprugom. U penziju je otišao 2002. godine, i niko ne bi rekao da mu je sada 88 godina.

Mlakar u emisiji iz 2022. godine
Mlakar u emisiji iz 2022. godinefoto: HRT Printscreen

"Ništa mi ne nedostaje, jako sam srećan! Živim na selu, u prirodi, prekrasno mi je i mislim da sam, posle Zagreba, odabrao sjajno mesto za život", rekao je pre pet godina u jednom razgovoru za zagrebački Jutarnji list, pogađate, Oliver Mlakar, legendarni TV voditelj i spiker, zaštitno lice čuvenog kviza Kviskoteka.

Tada je rekao da je i dalje prilično aktivan, najviše zahvaljujući ljubimcima šnaucerima, s kojima često ide na izložbe.

1 / 7 Foto: Printscreen / Youtube / HRT U Svom Filmu

- Supruga i ja sednemo u auto i odemo do Dortmunda. Sve nas to jako veseli i održava mladima - rekao je tada, pre pet godina, u 83. godini, raspoloženi Oliver.

Iste te godine je za hrvatski Story ispričao da je njegov recept za srećan brak, jedan jedini i duži od 55 godina, to što je svoje obaveze muža shvatio ozbiljno, pa se tako i ponašao, školski.

Oliver sa suprugom Dunjom
Oliver sa suprugom Dunjomfoto: Printscreen / Youtube / HRT U Svom Filmu

- Jedini način da brak potraje, kaže, jeste da žena i deca budu na prvom mestu. Za sve ostalo ima vremena, kazao je 2018. godine pa dodao i da je svaki dan posle posla išao - pravac kući. Nije bio sklon izletima, a njegova Dunja uzvraćala mu je neizmernom ljubavlju.

"I danas se sećam što je nosila kada sam je prvi put ugledao"

"I danas se sećam šta je nosila kada sam je prvi put ugledao. Bilo je to u biblioteci na radiju, gde je Dunja dolazila jer joj je onde radila prijateljica. Imao sam sreće što sam naišao na kvalitetnu i poštenu osobu. U braku, kao i u svakom drugom odnosu, treba biti pošten. Ako poštuješ partnera, porodica će biti složna. Zanos i zaljubljenost traju neko vreme, ali to neizbežno jenjava. Nakon toga treba ostati pošten i veran, onda i porodica dugo traje. Moja supruga Dunja imala je mnogo razumevanja za mene, a ja sam joj dao mnogo razloga za to. Ostao sam privržen porodici, nikad nisam bio sklon izletima. Uvek sam mislio na nju i decu. To mi je uvek bilo najvažnije’, ispričao je Oliver pre pet godina za Story.

Dunja i Oliver dele ljubav prema šnaucerima

Godinu kasnije, za splitske medije dao je izjavu i podsetio kako se dobar voditelj nekada stvarao, kako se puno ulagalo u svaku emisiju.

- Jako smo puno radili na sebi. Ulazili smo u kuće ljudi svaki dan, dolazili im u goste. A onaj ko u goste dolazi, sa sobom donosi pristojnost, učtivost, nenametljivost - seća se Oliver i dodaje da se od voditelja očekivalo da bude pristojno odeven, obrijan, bez neuredne, kao ležerno puštene bradice, nepočešljane kose, vidljivih tetovaža... Tada su kriterijumi bili puno stroži. Te 2019. složio se i da su stigla druga vremena a s njima i puno golotinje, navodnih pevačica koje rado vole pokazivati gole grudi.

Nevoljno priznaje: Bilo je svakakvih ljubavnih ponuda

Nevoljno priznaje da je imao jako puno ljubavnih ponuda.

- Ma bilo je tih ljubavnih ponuda, stizale su preko porukica ostavljenih na radnom stolu. Dolazile su telefonom, preko prijatelja, kolega. Ali uvek je bila i postojala samo moja Dunja... Bio sam čvrstog karaktera, neumoljiv. I tada i sada svoju sam porodicu čuvao kao kap vode na dlanu. Veliku popularnost nikada nisam koristio, ni tada ni sada. Ali, jesam, osećao sam je.

Tata je tako hteo

Rođen je u Ptuju, u Sloveniji. Otac mu je bio Slovenac i vojno lice, pa je hteo da mu se sin rodi kao Slovenac, iako tamo nisu živeli. Rano detinjstvo Oliver je proveo seleći se na razna mesta, prateći očev posao. 1941. godine, na početku II svetskog rata, živeli su u Beogradu. Oliverov otac poginuo je u tom ratu, pa je Oliverova majka odlučila da se preseli u Osijek, gde je živela njena familija. Tamo su živeli sledećih deset godina. U Osijeku je Mlakar završio osnovnu i srednju školu, a onda se zbog studija preselio u Zagreb.

- Jedino sam, ma i danas je tako, popuštao kod mesara, eto možda bih uvek dobijao bolji komad mesa. Tome se nikada neću protiviti - ispričao je Oliver pre četiri-pet godina za hrvatsku štampu.

Kurir.rs/Jutarnji list/Story

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track