SNEG U SEPTEMBRU PA MIHOLJSKO LETO? Meteorolog Ristić najavio hladni front: Evo šta nam donosi! Već sutra velika šansa za nepogode
Foto: Zorana Jevtić, Kurir Televizija

KURIR TV

SNEG U SEPTEMBRU PA MIHOLJSKO LETO? Meteorolog Ristić najavio hladni front: Evo šta nam donosi! Već sutra velika šansa za nepogode

Društvo -

Ekstremno topao vikend je za nama, a i ovaj ponedeljak neće biti nimalo svežiji barem u većem delu dana. Temperature će u najtoplijem delu dana dostići 38. podeljak, i na snazi je još uvek upozorenje koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod.

Ali ako ste se pitali "dokad će ovo pakleno leto da traje" izgleda da je na pomolu potpuni preokret i da će već od sutra tropsko leto zameniti kiše.

Meteorolog Ivan Ristić gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je otkrio kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

- Biće postepeni obrt i neće doći do naglog zahlađenja. Pošto se ciklon iz Italije stacionirao i ne kreće se velikom brzinom. Tako da će temperatra pasti sutra za 7 stepeni i do petka će nastaviti da pada. Sutra očekujemo temperaturu od 28 do 32 stepena, u odnosu na današnjih očekivanih 35 do 39 stepeni. Sutra popodne se očekuju pljuskovi. Šanse za grad su sutra 60%. Inače kada su bile one oluje u Beogradu, šanse za grad su bile 95%. Tako da ne bi trebalo da bude u tolikim razmerama. Šanse za kišu će biti u sredu i četvrtak. Sa tim što će u sredu popodne doći taj pravi hladni front sa severozapada, ali on će doneti samo taj sveži vazduh - rekao je Ristić i dodao:

Ivan Ristić
foto: Kurir Televizija

- Tako da će temperature u četvrtak biti prijatne od 23 stepeni na severu zemlje, dok će na krajnjem jugoistoku zemlje i dalje biti 30 stepeni. Njima će taj hladni front doći tek u četvrtak popodne i biće dosta oblaka. Ovo je poslednji toplotni talas ove godine, a sledeći očekujem tek u junu naredne godine. Međutim, doći će do stabilizacije od petka pa će negde oko ponedeljka utorka opet biti negde oko 30 stepeni. Krajem sledeće nedelje dolazi malo jače zahlađenje.

05:06

SUTRA VELIKE ŠANSE ZA GRAD, SNEG VEĆ U SEPTEMBRU! Meteorolog Ristić objavio detaljnu prognozu: EVO ŠTA NAS SVE ČEKA DO DECEMBRA

Meteorolog je potom otkrio i kakvo vreme možemo očekivati do decembra.

- Očekujem oko 15. do 20. septembra prodor tog prvog hladnog vazduha na sever Evrope i u Rusiju. Prvo mora tamo da padnu temperature ispod 10 stepeni. Tako da se kod nas očekuju jača zahlađenja u trećoj dekadi septembra. Sa tim što treba napomenuti da kod tih jačih zahlađenja padne i prvi sneg na Kopaoniku. Mi već krajem septembra imamo šanse da na planinama temperatura padne na 0 stepeni. U oktobru ide miholjsko leto. Koliko god mislili da je loš kraj septembra i početak oktobra, miholjsko leto dođe i ono traje oko 15 do 20 dana. Obično su tada jutra sveža i maglovita, ali preko dana temperatura bude oko 25 stepeni. Potom ta jača zahlađenja idu početkom novembra ili krajem novembra - rekao je Ristić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:01

OVO JE DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA SEPTEMBAR: Uskoro prestanak padavina, pa period sunčanih intervala NAJVLJUJE SE NOVO NEVREME

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track