Najnovije vesti

UŽIVO VUČIĆ IZ NJUJORKA O VAŽNIM SASTANCIMA: Rekao sam Amerikancima da mogućnost da Albanci dobiju sve na Kosovu i Metohiji, a mi ništa ne dolazi u obzir
Foto: Screenshot RTS

rekao sve otvoreno

UŽIVO VUČIĆ IZ NJUJORKA O VAŽNIM SASTANCIMA: Rekao sam Amerikancima da mogućnost da Albanci dobiju sve na Kosovu i Metohiji, a mi ništa ne dolazi u obzir

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javio se danas iz Njujorka i govorio o sastancima koje je imao sa visokim zvaničnicima u SAD.

"To što sam čuo nije potpuno novi stav SAD, oni su 2008. priznali nezavisnost Kosova i jasno je da tu odluku neće da promene. Postoje 2 dobre stvari koje sam čuo, jedna je loša po nas. Ta dobra stvar je da oni podržavaju naš evropski put, ne ulaze u to kakav će dogovor biti sa Albancima, ali da on postoji između nas i Albanaca. Jasno je da se on završava tako što oni traže međusobno priznanje Beograda i Prištine. To nije suštinska novost", rekao je Vučić.

"Rekao sam im da mogućnost da Albanci dobiju sve a mi ništa ne dolazi u obzir. Mi ćemo da radimo marljivo i da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji", poručio je Vučić.

- Mislim da oni do kraja novembra do početka decembra neće ukidati takse, iluzorno očekivati da bilo ko od njih traži nešto racionalno. Očekujem da je to moguće da se desi u decembru, uz jaču podršku SAD.

Mi moramo da se spremimo da budemo dovoljno, snažni i  mudri i da znamo šta je realno da bismo sačuvali mir i naše državne interese, i da nam ekonomija napreduje. 

Značajno je da Amerika želi da nas čuje. Važno je da imamo dobre odnose.

Bilo je važno da iznesem stavove Srbije, a ako i za pedalj pomerimo stav Ameriike prema Srbiji, napravili smo malo čudo.

Razgovarao sam sa guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, strane investicije ove godine će biti veće za 30-40 odsto nego prošle godine. Zato moramo da vodimo pametnu, promišljenu, mudru politiku i tako ćemo nastaviti. U Americi svi su mi čestitali na odličnim ekonomskim rezultatima.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...