UHAPŠEN STRANI DRŽAVLJANIN: Učestvovao u nasilnim protestima u Beogradu, evo čiji pasoš ima
Foto: Zorana Jevtić

divljanje u prestonici

UHAPŠEN STRANI DRŽAVLJANIN: Učestvovao u nasilnim protestima u Beogradu, evo čiji pasoš ima

Politika -

BEOGRAD - Ukrajinac R. L. (21), državljanin Izraela, uhapšen je noćas u Bulevaru kralja Aleksandra tokom nemirnih protesta u Beogradu u kojima je povređeno 10 policajaca.

On je na teritoriju Republike Srbije ušao 3. jula ove godine nakon čega je odseo u jednom prestoničkom hostelu. R. L. se sumnjiči da je učestvovao u nasilnim neredima noćas. Sumnja da je reč o bezbednosno opasnoj osobi koja je učestvovala i u neredima u Ukrajini.Sa njim je privedeno još jedno lice koje nema dokumenta kod sebe.

Podsetimo, predsednik Vučić je juče na konferenciji za novinare rekao da su u organizaciju nasilja u Beogradu bile umešane inostrane službe u Beogradu i ocenio da je njihov cilj bio naneti štetu ugledu Srbije i izvršiti pritisak na Beograd pred razgovore u Parizu o Kosovu i Metohiji.

- Skup je bio dobro organizovan, a podbacio je deo bezbednosnih službi, jer je tek kasnije uočeno da je bilo i upliva inostranih službi u organizaciju. Policija je u skladu sa zakonom vratila kontrolu, jer su se pristojni ljudi sami sklonili - naveo je Vučić.

On smatra da je to poruka "onima spolja" koji, kako je istakao, "misle da ne znamo sa koliko su prstiju bili upleteni u ono što se dešavalo sinoć".

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track