10:46

ĐINĐIĆ JE IMAO ISKRENU PODRŠKU SAMO DVOJICE POLITIČARA IZ DOS Lakićević i Basara o ulozi Koštunice: NIKADA NIJE BIO OPOZICIONAR

crveni karton

ĐINĐIĆ JE IMAO ISKRENU PODRŠKU SAMO DVOJICE POLITIČARA IZ DOS Lakićević i Basara o ulozi Koštunice: NIKADA NIJE BIO OPOZICIONAR

Politika -

Gost Crvenog kartona bio je Mijat Lakićević, publicista, novinar i urednik Novog magazina, koji je govorio o političkom životu pokojnog premijera dr Zorana Đinđića

Gost Crvenog kartona na Kurir televitiji kod autora i voditelja Svetislava Basare bio je novinar i publicista Mijat Lakićević koji je napisao političku biografiju dr Zorana Đinđića.

Svetislav Basara, urednik i voditelj emisije Crveni karton prvobitno je Mijata Lakićevića pitao veoma zanimljivo pitanje, a to je - da li će neki novi Đinđić morati da "ubije metkom u potiljak" nekog novog Koštunicu?

Crveni karton, Mijat Lakićević
foto: Kurir Televizija

- Moram reći da ne mislim to. Uopšte, čini mi se, da i kroz istoriju da takvi radikalni potezi ne mogu da dovedu do boljitka. Ljudi ne mogu da se koriste takvim nasilničkim metodama, to je u nesaglasju sa ljudima. Demokratija je stalno u krizi. Atentati dovedu samo do toga da na površinu pre ili kasnije isplivaju samo najgori, čak i ako atentatori nisu iz te fele, ali se ipak tako desi. Istinske demokrate se zgražavaju ideje da primene nasilje. Koštunica i DSS poslužili kao "baj pas" Miloševićevim snagama, pomogao im da opstanu i u budućnosti imaju jaku ulogu - rekao je Mijat Lakićević u Crvenom kartonu.

Basara je zaključio da je dr Đinđić imao podršku samo dvojice političara iz Demokratske opozicije Srbije i ekonomskog dela vlade.

Crveni karton, Mijat Lakićević
foto: Kurir Televizija

- Đinđić je u DOS-u imao podršku samo Vladana Batića, Žarka Koraća i ekonomskog dela Vlade. Svi ostali bili za Koštunicu, čija je politika najveća prevara 20. i 21. veka. On je bio Milošević na stend baju. Postalo je jasno da Koštunica nikada nije bio opozicionar - tvrdi Basara.

1 / 5 Foto: Kurir Televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:17:53

CRVENI KARTON 23.04.2022

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track