ZABAVNO VEČE U GRADOVIMA SRBIJE: U Loznici dani domaćeg filma, u Kraljevu koncert Dženana Lončarevića
Foto: T.Ilić

Dvodnevna manifestacija

ZABAVNO VEČE U GRADOVIMA SRBIJE: U Loznici dani domaćeg filma, u Kraljevu koncert Dženana Lončarevića

Srbija -

LOZNICA - Dvodnevna manifestacija ’’Dani domaćeg filma’’ biće održana u Loznici 29. i 30. oktobra, saopšteno je iz Centra za kulturu ’’Vuk Karadžić’’.

Za dokumentarni program predviđen je prvi dan, petak, kada će loznička publika pogledati dokumentarni film ’’Koreni’’, autorke Tee Lukač. Posle projekcije, u Galeriji ’’Mina Karadžić’’, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa producentkinjom filma Andrijanom Sofranić Šućur.

Film počinje u 13 časova, a ulaz je slobodan. Cilj ovog programa je promocija domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni.

Narednoga dana u biskopskoj sali Vukovog doma kulture biće prikazana dva domaća filma, od 17 časova ’’Vikend sa ćaletom’’, reditelja Miroslava Momčilovića, a dva sata kasnije i ’’Jedini izlaz’’ Darka Nikolića.

Cena ulaznica je sto dinara. ’’Dani domaćeg filma’’ biće održani u više od 40 bioskopa širom Srbije, kao inicijativa Filmskog centra Srbije i partnera, Udruženja dokumentarista Srbije, lokalnih bioskopa i kulturnih centara, navode iz lozničkog Centra za kulturu ’’Vuk Karadžić’.

Koncert Dženana Lončarevića u Kraljevu

U okviru projekta „Dani muzike i mladih u Kraljevu”, podržanog od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, Kulturni centar „Ribnica” Kraljevo i grad Kraljevo organizuju koncert pop pevača Dženana Lončarevića.

- Koncert će se održati na Trgu srpskih ratnika u četvrtak, 28. oktobra, sa početkom u 20 časova, saopštila je u sredu ova kraljevačka ustanova kulture.

Kurir.rs/T.I./J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja