Vučić otvorio deonicu Aranđelovac - Krćevac od 8,7 kilometara
Foto: Tanjug Marko Đoković

Rehabilitacija 1.100 kilometara puteva u Srbiji

Vučić otvorio deonicu Aranđelovac - Krćevac od 8,7 kilometara

Srbija -
ARANĐELOVAC - Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas put Aranđelovac-Krćevac, prvu deonicu koja je obnovljena u okviru projekta rehabilitacije oko 1.100 km puteva u Srbiji, čija je ukupna vrednost oko 400 miliona evra.
1 / 5 Foto: Tanjug Marko Đoković

Vučić se sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i novinarima provozao tim putem dugim 8,7 kilometara. U obnovu puta je ulozeno oko 360 miliona dinara i sada je put proširen i postavljen je novi kolovoz.

Radovi, koje su izveli Srbija autoput i PZP Kragujevac, počeli su krajem juna, a rok je bio do kraja godine. U tom delu Srbije treba da budu obnovljeni i putevi Topola-Rudnik i Topola-Kragujevac.

Projekat obnove 1.100 km puteva u Srbiji vredan 400 miliona evra trajaće tri godine, a finansiraju ga Svetska banka sa 100 miliona dolara, Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka sa po 100 miliona evra, a ostalo će obezbediti država.

Deonica Aranđelovac - Krćevac finansiran je iz zajma Svetske banke i Evropske investicione banke, a ukupna vrednost tog projekta je 429 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track