VUJOŠEVIĆ: Ne brine me teška grupa, već blokiran račun!

Ne bavi se transferima već blokadom

VUJOŠEVIĆ: Ne brine me teška grupa, već blokiran račun!

Košarka -
Jeste, ponovo je teška grupa, ali nije to ono što najvise brine Partizan u ovom trenutku - rekao je Vujošević

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je težak žreb za Evroligu najmanji problem tog kluba u ovom trenutku.

Na konstataciju novinara da Partizan već tradicionalo "uleće" u tešku grupu, a ovaj put u pitanju je Grupa A u kojoj će igrati Barselona, CSKA iz Moskve, Fenerbahče čiji je trener srpski stručnjak Željko Obradović, Budiveljnik i Nanter, Vujošević je rekao su u klubu trenutno zabrinuti za druge stvari.

"Jeste, ponovo je teška grupa, ali nije to ono što najvise brine Partizan u ovom trenutku. Kako je sezona završsena, tako smo otišli u poresku blokadu računa i u prelaznom roku, kada bi trebalo da ispunjavamo obaveze prema igračima i dovodimo nove, mi smo blokirani", rekao je Vujošević.

Košarkaši klub Partizan osvojio je ove sezone 12. uzastopnu titulu šampiona Srbije, a nekoliko dana kasnije ušao je u blokadu zbog poreskih dugovanja.

"Otišao nam je (kapiten) Vladimir Lučić i u ovakvoj situaciji smo morali da imamo razumevanja za njegovu situaciju. Bilo je pokušaja drugih klubova da nam otmu igrače koji su formalno slobodni (nije želeo da kaže o kojim klubovima i igračima se radi). Imamo konkurenciju koja se izuzetno pojačava, a mi moramo da se bavimo aktivnostima koje nisu normalne za ovaj period godine", rekao je on.

Partizan je prošle sezone okupio izuzetno mladu ekipu, sa željom da ulaže u budućnost.

"Naš osnovni cilj je bio da ekipa dođe do rezultata i da je zadržimo na okupu. Ti rezultati su došli i pre nego što je bilo ko očekivao, podigli smo ekipu, a sada postoje ozbiljni pokušaji da se ona naruši do kraja. Ovo je najvažniji period godine, jer šta uradiš na leto od toga "živiš" do kraja sezone. Umesto da se bavimo transferima bavimo se blokadom. Imam utisak da će blokada računa potrajati sve dok neki ne kompletiraju svoj tim, a Partizanu se onemogući da nastavi sa osvajanjem trofeja. Govoriti u ovom momentu o žrebu, kao da se ništa bitno ne događa, činilo bi me učesnikom u teatru apsurda", rekao je Vujošević i dodao da se nada da će uskoro doći vreme da se priča o košarci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track