FEST: Bojan Vuletić i Mirjana Karanović pokupili četiri nagrade
Foto: Promo

Dodeljena priznanja Beogradski pobednik

FEST: Bojan Vuletić i Mirjana Karanović pokupili četiri nagrade

Pop kultura -

Filmu "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, koji je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu, pripao Beogradski pobednik za najbolji film u selekciji Srpski film.

Mladi reditelj dobio je ukupno četiri nagrade za najbolju režiji i scenario, dok je žiri za najbolju glumicu proglasio Mirjanu Karanović.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Specijalno priznanje pripalo je Tamari Drakulić za film "Vetar", dok je najbolju mušku ulogu ostvario Lazar Ristovski u "Dnevniku mašinovođe". Mladi reditelj Luka Bursać nagrađen je za "Afterparti" kao najbolji debi.

- "Smrt će biti sasvim nešto ljudski", govorio je pjesnik. Film koji obigrava oko smrti, prijateljski i bez morbidnosti, lista kalendar propadanja bez patosa i nadmenosti. Svoji na svome i okruženi svojima u prilikama koje nas iznevjeruju, biramo hoćemo li gore ili dolje, kao da je zagrobni život počeo prije vremena. A život je još uvijek velik. Velika sabranost tima koji se razumije i koji se voli stvorila je pravi film, jedan od onih koji nam zrcali zašto filmove pravimo i zašto ih gledamo, piše u obrazloženju žirija koji je nagradio "Rekvijem za gospođu J.".

Film će večeras premijerno biti prikazan na Festu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track