ISPUNILI MU SAN: Pre smrti otkrili mu tajnu igrice
Foto: Creative Assembly)

Neverovatno

ISPUNILI MU SAN: Pre smrti otkrili mu tajnu igrice

Tech -
Kreatori popularne igre "Total War" ispunili su želju fana na samrti i omogućili mu da vidi kako se igra stvara. Tu nije bio kraj, oni su odlučili da naprave i lik u igri po njemu

Džejms Pejn je izgubio život zbog raka jetre, ali pre nego što je umro ispunjena mu je životna želja. Nakon susreta sa kreatorom jedne od njegovih omiljenih igrica, Džejms će biti ovekovečen kao lik u igri „Total War: Rome II“.

Fondacija "Willow", dobrotvorna organizacija iz Velike Britanije koja organizuje "specijalne dane" za kritično obolele, organizovala je sastanak sa kompanijom kako bi njihov najveći fan mogao da vidi kako se serijal "Total War" stvara.

"Vrlo retko otvaramo vrata studija s obzirom na to da vrlo često radimo na novim projektima, ali nas je Džejmsova priča dirnula. Ja sam izgubio oca zbog raka jetre kada sam bio mali tako da sam želeo da pomognem“, izjavio je Kreg Lejlok, menadžer projekta "Total War".

U tom trenutku Džejms je bio prva osoba van kompanije koja je imala priliku da proba novu igru.

Iako bi samo prilika da budete prva osoba koja će igrati neku igricu bila dovoljna, kreatori "Total War" igre odlučili su da odu korak dalje i stvore lik u igri posvećen Džejmsu.

„Iako neće biti u prilici da dočeka izlazak igre, Džejms će i dalje živeti, barem u našoj igri. I svaki put kada ga budem video, biće to podsetnik na to koliko je on bio sjajna osoba“, napisao je na svom blogu Lejlok.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track