SRCE JOJ JE NA DESNOJ STRANI UMESTO NA LEVOJ: Devojka se ubola na bodljikavu žicu, pa saznala šokantnu dijagnozu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok/ caremack

nije očekivala

SRCE JOJ JE NA DESNOJ STRANI UMESTO NA LEVOJ: Devojka se ubola na bodljikavu žicu, pa saznala šokantnu dijagnozu! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Devojka po imenu Kler Mek, na društvenoj mreži TikTok, ispričala je kako je zbog povrede otišla kod doktora, da primi tetanus jer se ubola na žicu, a onda je saznala da joj je srce na desnoj strani.

Ova mlada 19-godišnja devojka, požalila se lekaru da i dalje ima uporni kašalj, koji je lečila antibioticima, a nalazi snimka pluća bili su iznenađujući. Doktorka joj je saopštila da joj se srce nalazi na desnoj strani, a ne na levoj.

Kler Mak
foto: Printscreen/TikTok/ caremack

- Lekarka je izgledala jako šokirano i pitala me: Da li si znala, da ti je srce na desnoj strani umesto na levoj? Bila sam zbunjena i počela sam da se smejem jer joj nisam verovala. Objasnila mi je da se to stanje zove dekstrokardija i da bih trebala da obavestim svog lekara o tome. Stalno sam ju pitala da li je ozbiljna jer sam bila šokirana i zbunjena što to nisam znala pre svoje 19. godine - otkrila je Kler u videu.

Dekstrokardija je vrlo retko stanje s kojim se rodi manje od jedan posto ljudi. I njeni roditelji su bili šokirani.

- Moj tata se izbezumio, a mami je bilo smešno što to nisam znala dosad. Nikad nisam obavila rendgen pluća pa nikako nisam mogla da znam da mi je srce na suprotnoj strani od uobičajene. Porodični lekar jednom mi je na pregledu rekao da mi se srce čuje glasnije na desnoj strani, ali očigledno nije mi mogao na osnovu toga da dijagnostifikuje dekstrokardiju - zaključila je ova devojka.

@caremack

#stitch with @caremack rip to any surgeon that has to do heart surgery on me #dextrocardia #heart #situsinversus #medtok #hospital #er #xray #nyc

♬ original sound - Claireeeeee

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:24

ŽAŠTITA OD SUNCA: Saveti kako da sačuvamo zdravlje tokom najtoplijih delova dana, evo koji ljudi su NAJUGROŽENIJI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track