Najnovije vesti

ZNAMO DA ŠTITI OD RAKA I TOPI SALO: Ali zeleni čaj ima opasnu stranu za koju morate da znate!
Foto: Profimedia

Obratite pažnju

ZNAMO DA ŠTITI OD RAKA I TOPI SALO: Ali zeleni čaj ima opasnu stranu za koju morate da znate!

Zdravlje
Ako ste se odlučili za zeleni čaj kao zdravu alternativu kafi ili pak iz nekog drugog zdravstvenog razloga, ovu mračnu stranu treba imati na umu.

Zeleni čaj je zdrav i preporučljiv, ali i brojne druge situacije. Poznato da ima značajnu ulogu u usporavanju razvoja raka prostate, da aktivno štiti od gripa, smanjuje stres i daje telu energiju, smanjuje holesterol. Osim toga, izvrstan je saveznik u mršavljenju pa topi masne naslage, ali stručnjaci ipak upozoravaju na njegovu lošu stranu, a toj je da može da smeta lekova za hipertenziju.

Naime, zeleni čaj obiluje taninom koji može da ograniči apsorpciju železa iz voća i povrća. Pijete li čaj s limunom (obogaćen vitaminom C), poništićete taj učinak.

Zeleni čaj se ne sme mešati sa lekova i to baš zbog kofeina. Kako biste tačno znali šta smete piti, a šta ne, posavetujte se sa doktorom, posebno ako imate većih zdravstvenih problema.

Istraživači Medicinskog fakulteta Fukošima otkrili su da zeleni čaj može da smanji delovanje određenih lekova za grip i prehlade pa savetuju oprez i razgovor sa lečnikom pre upotrebe.

Dnevno.hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...