ZNAMO DA ŠTITI OD RAKA I TOPI SALO: Ali zeleni čaj ima opasnu stranu za koju morate da znate!
Foto: Profimedia

Obratite pažnju

ZNAMO DA ŠTITI OD RAKA I TOPI SALO: Ali zeleni čaj ima opasnu stranu za koju morate da znate!

Život -
Ako ste se odlučili za zeleni čaj kao zdravu alternativu kafi ili pak iz nekog drugog zdravstvenog razloga, ovu mračnu stranu treba imati na umu.

Zeleni čaj je zdrav i preporučljiv, ali i brojne druge situacije. Poznato da ima značajnu ulogu u usporavanju razvoja raka prostate, da aktivno štiti od gripa, smanjuje stres i daje telu energiju, smanjuje holesterol. Osim toga, izvrstan je saveznik u mršavljenju pa topi masne naslage, ali stručnjaci ipak upozoravaju na njegovu lošu stranu, a toj je da može da smeta lekova za hipertenziju.

Naime, zeleni čaj obiluje taninom koji može da ograniči apsorpciju železa iz voća i povrća. Pijete li čaj s limunom (obogaćen vitaminom C), poništićete taj učinak.

Zeleni čaj se ne sme mešati sa lekova i to baš zbog kofeina. Kako biste tačno znali šta smete piti, a šta ne, posavetujte se sa doktorom, posebno ako imate većih zdravstvenih problema.

Istraživači Medicinskog fakulteta Fukošima otkrili su da zeleni čaj može da smanji delovanje određenih lekova za grip i prehlade pa savetuju oprez i razgovor sa lečnikom pre upotrebe.

Dnevno.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track