ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Darku Šariću određen pritvor do 60 dana!
Foto: YT

Hapšenje narko-bosa

ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Darku Šariću određen pritvor do 60 dana!

Crna Hronika -
Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, s obzirom na to da postoji opravdana sumnja da se u konkretnom slučaju radi o veoma ozbiljnom i organizovanom švercu kokaina

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 60 dana narko-bosu Darku Šariću zbog opasnosti od bekstva i drugih razloga u konkretnom slučaju

.Dežurno krivično vanpretresno je našlo da i dalje stoje razlozi zbog kojih mu je pritvor bio određen 9. decembra 2010. godine, precizira se u saospstenju suda.Pritvor traje do dalje odluke suda, a najduže 60 dana, napominje sud.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, s obzirom na to da postoji opravdana sumnja da se u konkretnom slučaju radi o veoma ozbiljnom i organizovanom švercu kokaina, kao i činjenici da je ranije osuđivan.

Takođe, krivično vanpretresno veće prihvatilo je i predlog Tužilaštva za organizovani kriminal da se Šariću odredi pritvor zbog toga što je za krivična dela koja mu se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice su takvi da su doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Šariću kao organizatoru kriminalne grupe za švec kokaina preti kazna do 15 godina zatvora.Suđenje Šariću i njegovoj grupi optuženoj za šverc kokaina, nastavlja 24. marta pred Specijanim sudom, kada će se znati da li iznosi odbranu ili će tražiti vreme za pripremu.

Darko Šarić je krivičnom vanraspravnom veću Specijalnog suda na saslušanju rekao da se skrivao u Latinskoj Americi i delu Južne afrike, i "da se dobrovoljno predao", preneo je novinarima ispred Specijalnog suda njegov branilac Radoslav Baćević nakon završenog saslsusanja.

Šarić je sudu ispričao da se odlučio na predaju pošto je lociran u Latinskoj Americi od strane bezbedbosnih službi Srbije i Crne Gore, naveo je advokat Baćević.

Advokat je objasnio da je Šarić želeo da bude iz Latinske Amerike prebačen u Crnu Goru kako bi se video da porodicom s kojim je imao priliku da tamo razgovarao oko pola sata, kao i jer "veruje da će suđenje biti fer i pošteno i da će se utvrditi istina".

Šarić je jutros avionom prebačen iz Podgorice prebačen u Beograd i nakon što je identifikovan u Policijskoj upravi Beograd, sproveden je u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici gde je smešten u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Beogradu.

Šarić je jutros uhapšen u zajedničkoj akciji organa Srbije i Crne Gore.Šarić se tereti za organizovanje međunarodne trgovine narkoticima, a u žižu svetske javnosti došao je nakon zaplene tri tone kokaina do koje je došlo zahvaljujući saradnji MUP-a Srbije i američke agencije DEA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja