Najnovije vesti

ADVOKAT JOLOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE OTKAZAO PUNOMOĆJE MIKI ALEKSIĆU: Kad sam prihvatio zastupanje nisam znao ko su oštećena lica
Foto: Dado Đilas

sukob interesa

ADVOKAT JOLOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE OTKAZAO PUNOMOĆJE MIKI ALEKSIĆU: Kad sam prihvatio zastupanje nisam znao ko su oštećena lica

Crna Hronika

Nemanja Jolović, advokat koji je otkazao punomoćje profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću, koji je optužen za silovanje i nedozvoljene polne radnje, objasnio je zašto je to uradio.

Naime, Aleksiću je, kako je ispričao, otkazao punomoćje jer je Iva Ilinčić, koja je takođe podnela prijavu protiv profesora glume, ćerka njegovog bliskog prijatelja.

Kako je objasnio odustao je jer zbog sukoba interesa nije mogao da ga brani.

- Kad sam prihvatio zastupanje nisam znao ko su oštećena lica, osim za jedno. Aleksićeva supruga me je zvala da ga zastupam. Njih inače poznajem dugo, više od 30 godina. Prihvatio sam, jer je to dužnost advokata, osim ako ne postoje razlozi za isključenje, jer u krivičnom postupku ne možete odbiti odbranu ni zbog ličnih osobina okrivljenog, niti zbog težine krivičnog dela, niti zbog gneva javnosti izazvane tim delom. Advokat mora da brani svakoga. Advokat ne brani delo, već okrivljenog, pokušava da mu pomogne maksimalno da se ne dese neke povrede u njegovom postupku na njegovu štetu - objasnio je Jolović.

Kako je istakao sa Aleksićem se video dva puta. Na drugom sastanku saopštio mu je da ne može da ga brani.

- Video sam se sa Mikom, ali naša tema razgovora nije bila da li je stvarno kriv, već saslušanje kod javnog tuzioca. Drugi put sam ga posetio u zatvoru da mu objasnim zašto sam istupio iz slučaja. Razlog je to što je jedna od oštećenih, Iva Ilinčić, ćerka mog bliskog prijatelja. Iz tog razloga mi je dužnost da upozorim klijenta da ta činjenica predstavlja smetnju da ispravno radim na slučaju - istakao je advokat i dodao da je Aleksić rekao da mu ne smeta da obezbedi zamenu.

- Smatram da to ne bi bila celovita odbrana i mislim da je poštenije za Aleksića da ima nekog drugog ko će kvalitetno štititi njegova prava - kaže advokat.

Kako je ispričao, nakon toga ga je Aleksićeva supruga Biljana obavestila da su našli drugog advokata i da danas počinju saslušanja. 

(Kurir.rs/K1)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...