Najnovije vesti

KAKO VELJA NEVOLJA PROVODI ZATVORSKE DANE: Ćeliju deli s cimerom i šeta sam po dvorištu, a kada se unervozi bilduje
Foto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović MONDO

kako se ponaša vođa klana

KAKO VELJA NEVOLJA PROVODI ZATVORSKE DANE: Ćeliju deli s cimerom i šeta sam po dvorištu, a kada se unervozi bilduje

Crna Hronika
09:13h

Veljko Belivuk (36), zvani Velja Nevolja, optužen za svirepe zločine, nezapamćene na ovim prostorima, zatvorske dane mahom provodi u ćeliji koju deli sa još jednim cimerom.

Ovaj zloglasni kriminalac, koji na duši ima najmanje šest ubistava u Srbiji (surove likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića), ali i likvidacije po Crnoj Gori (Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić), nema nikakvih privilegija u zatvoru i mora da se ponaša po strogim pravilima koja važe u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu, saznaje Objektiv.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: MUP Srbije

Vođa zloglasnog koljačkog klana ćeliju obično napušta samo dva sata tokom dana, naravno, ukoliko ne ide na saslušanja ili na sastanke sa advokatom.

Dok je Belivuk u šetnji, u koju ide zajedno sa cimerom iz sobe, obezbeđenje je na maksimalnom oprezu i pojačano u odnosu na momente kada su u šetnji ostali zatvorenici. Velja Nevolja ni tokom šetnja nema kontakt sa drugim zatvorenicima.

Belivuk je pod najstrožim merama u pritvoru, a takav tretman imaju i ostali pripadnici njegovog klana. Dok čeka početak suđenja, a posebno kada se unervozi, „bilduje” u zatvorskoj sobi. Dva puta mesečno može da dobije paket od porodice, a dva puta tokom meseca članovi porodice imaju pravo i da mu dođe u posetu. Sa druge strane, advokat može da ga posećuje kada god hoće - otkriva izvor.

Pravo na dvočasovnu šetnju imaju i ostali članovi surovog Belivukovog klana, koji su smešteni u pritvoru Specijalnog suda za organizovani kriminal.

- Belivuk ne viđa svog najbližeg saradnika Marka Miljkovića pošto su optuženi za ista krivična dela. Nijedan član Belivukovog grupe ne sme da se sretne sa "kolegama". Baš kao i Velja, i Mare Mesar dane u ćeliji najčešće provodi tako što diže tegove - navodi sagovornik.

Inače, pritvorsku jedinicu, koja je rezervisana samo za najčuvenija imena kriminalnog miljea i najopasnije kriminalce, obezbeđuje i Žandarmerija.

(Kurir.rs/Objektiv, D. Ć.)

Bonus video:

BELIVUK SE UGLEDAO NA ITALIJANSKE MAFIJAŠE IZ NDRANGETE I KAMORE!
02:55

BELIVUK SE UGLEDAO NA ITALIJANSKE MAFIJAŠE IZ NDRANGETE I KAMORE!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track