JELENA UBIJENA 20 MINUTA PO DOLASKU NA NASIP U BORČI: Sudija otkrila i koliko dugo je Zoranov telefon bio nedostupan!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

najnoviji detalji sa suđenja

JELENA UBIJENA 20 MINUTA PO DOLASKU NA NASIP U BORČI: Sudija otkrila i koliko dugo je Zoranov telefon bio nedostupan!

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu je utvrdio da je Zoran Marjanović svirepo ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović pre više od šest godina, i da je ovaj zločin pokušao da prikrije tako što je isključio svoj telefon u trenutku ubistva, a zatim ga svesno uključio nakon izvršenog krivičnog dela, navela je u obrazloženju presude sudija Jelena Škulić u Palati pravde.

Sudija je pred punom sudnicom nakon izricanja prvostepene presude Zoranu Marjanoviću za teško ubistvo pevačice "Granda" Jelene Marjanović iznela usmeni i kraći deo obrazloženja. Ona je između ostalog navela da je "zločin bio isplaniran i da je optuženi svesno ugasio telefon pre nego što je izvršio krivično delo kako bazne stanice ne bi mogle da ga lociraju u trenutku zločina".

- Jelenin telefon je registrovan od polaska od kuće do dolaska na nasip i dužinom nasipa. Napad se desio manje od 20 minuta nakon dolaska na nasip, kada je njen mobilni prešao u stanje mirovanja. Zoranov telefon je bio nedostupan 26 minuta, a potom se registrovao u blizini mesta ubistva - rekla je sudija i dodala da je utvrđeno da je telefon optuženog nije bio u stanju mirovanja kao što je tvrdila odbrana.

rekonstrukcija, Jelena Marjanović, ubistvo
foto: Printscreen Google Maps

U obrazloženju je navela da mobilni ukoliko je u stanju mirovanja registruje promenu lokacije, a to nije bio slučaj kod Marjanovića.

- Jelenin telefon je i u stanju mirovanja imao više logova. Teza odbrane je nemoguća. Njihov stručni savetnik je rekao da se registruje promena lokacije i u stanju mirovanja telefona. Izostala registracija lokacije bila bi moguća samo ako se 1.000 metara kretao kroz "mrtvu zonu". Ona nije na vrhu nasipa, a optuženi je više puta tvrdio da nije silazio sa nasipa - objasnila je sudija.

Sud je naveo i da nije tačna tvrdnja odbrane da je Marjanović pevačicu zvao kada je stigao do kraja nasipa i video da je nema.

Zoran Marjanović, Jelena Marjanović
foto: Handout, Dragana Udovičić

- Netačno je da je bio uznemiren kada se Jelena nije prvi put javila na telefon jer je pred sudom rekao da je umela da se ne javlja kad trči - pročitala je detalje obrazloženja presude sudija Škulić.

Na završnim rečima početkom jula, advokat Nikola Dumnić dotakao se Zoranovog telefona i u sudnici naveo da je sudski veštak telekomunikacija Dragomir Vasiljević dao "halucinacije veštačenja pretočene u optužnicu". "Vasiljević možda raspolagao nekom halucinogenom supstancom, a da ne zaboravimo aluminijumsku foliju".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track