NOVI DETALJI O KULTU U KOM JE BILA UNUKA PRINCEZE JELISAVETE Uhapšena bogata naslednica tvrdi: TO NIJE SEKTA, TO JE BRATSTVO
Foto: Reuters

REKLA NA SASLUŠANJU

NOVI DETALJI O KULTU U KOM JE BILA UNUKA PRINCEZE JELISAVETE Uhapšena bogata naslednica tvrdi: TO NIJE SEKTA, TO JE BRATSTVO

Planeta -

Naslednica kompanije "Sigram" Kler Bronfman jedna je od četiri žene koje su uhapšene juče u okviru istrage o seks trafikingu. Tužioci su rekli da je organizacija za seksualni trafiking operisala maskirana kao grupa za samopomoć.

Kler Bronfman – 39-godišnja ćerka pokojnog izvršnog direktora "Sigrama" Čarlsa, izjavila je da nije kriva za optužbe za reket i oslobođena je nakon što je platila kauciju u vrednosti od 100 miliona dolara što je, kako se procenjuje otprilike polovina njenog bogatstva od 200 mliona dolara.

Bronfmanova je optužena da je svoje bogatstvo koristila da pomaže i štiti seks-kult NXIVM i njenog lidera Kita Rejnijera. Tužioci su rekli da se od članica kulta očekivalo da imaju seks sa Rejnijerom i da su žigosane njegovim inicijalima.

"Bronfmanova i drugi članovi unutrašnjeg kruga grupe počinili su niz ozbiljnih zločina, od krađe identiteta i opstrukcije pravde do seks trafikinga, a sve da bi promovisali i zaštitili Rejnijera i NXIVM", rekao je američki pravobranilac Ričard Donahju.

S druge strane, Bronfmanova je kult opisala kao "bratstvo" koje iskreno koristi svojim članovima. Njen advokat Suzan Nešel rekla je da ove optužbe prekoračenje vlade koja se ne slaže sa učenjima kulta.

Suosnivač organizacije Nensi Salzman, njena ćerka Loren i knjigovođa Kejti Rasel takođe su uhapšene i puštene juče uz kauciju.

U kandžama ove ozloglašene sekte bila je i unuka princeze Jelisavete Karađorđević, Indija Oksenberg.

Podsetimo, NXIVM se našla pod federalnom istragom nakon optužbi da se bavila ispiranjem mozga i ucenjivanjem žena da postanu "seks robovi".

Kurir.rs/ Newser.com

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track