EVO ŠTA SE KRIJE IZA ZLOČINA KOJI JE POTRESAO DIPLOMATSKI SVET! UBIO ŽENU KADA JE SAZNAO DA ĆE DA IDE U BEOGRAD: Čekali su ih na sudu zbog razvoda, a onda je policija dobila čudan poziv!
Foto: Facebook/Printscreen

dve devojčice ostale bez roditelja

EVO ŠTA SE KRIJE IZA ZLOČINA KOJI JE POTRESAO DIPLOMATSKI SVET! UBIO ŽENU KADA JE SAZNAO DA ĆE DA IDE U BEOGRAD: Čekali su ih na sudu zbog razvoda, a onda je policija dobila čudan poziv!

Planeta -

Američki diplomata Džejson Rif ubio je suprugu Lolu Gulomovu i potom izvršio samoubistvo, a prema pisanju američkih medija, okidač je bilo saznanje da je ona prihvatila četvorogodišnji mandat u ambasadi SAD u Beogradu i da je planirala sa sobom da povede decu.

Posle ovog neverovatnog zločina, dve maloletne devojčice ostale su bez roditelja. Porodični prijatelji sada pokušavaju da skupe novac za devojčice koje bi uskoro trebalo da dobiju staratelje.

Skupljanje priloga započeto je na platformi Gofundme.com, a cilj je bio da se prikupi 10.000 dolara. Ta cifra je već premašena jer je za jedan dan novac doniralo više od 500 ljudi, a prikupljeno je više od 60.000 dolara.

Podsetimo, američki diplomata Džejson Rif ubio je suprugu Lolu Gulomovu, a potom sebi oduzeo život u njihovom domu u Vašingtonu. Tragedija se dogodila 7. juna, uoči početka saslušanja zakazanog za 10 sati ujutru u okviru u brakorazvodne parnice koju je Gulomova sama inicirala.

Pre zakazanog saslušanja, policija je dobila poziv da se nešto čudno dešava u kući para u blizini američkog univerziteta na severozapadu Vašingtona. Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Rifa (51) koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo telo njegove supruge(45).

Žena je proglašena mrtvom na licu mesta, dok je Rif prebačen u obližnju bolnicu, ali doktori nisu uspeli da mu spasu život.

Njihovi bračni problemi su počeli 2015. godine, nakon što su se vratili sa poslednjeg zajedničkog zadatka u inostranstvu. Okidač za ovu tragediju bio Rifov bes jer je njegova supruga prihvatila prihvatila četvorogodišnji mandat u ambasadi SAD u Beogradu. Trebalo je da se preseli u Beograd 2020. godine, a Rif nije želeo da povede i ćerke sa sobom.

foto: Facebook/Joel Rieff

Javlon Vakhabov, ambasador Uzbekistana u Sjedinjenim Državama, rekao je da je "apsolutno šokiran" vestima.

"Izgubili smo pravog prijatelja Uzbekistana. Moje najdublje saučešće njenim najbližima. Sreli smo je prošle nedelje u ambasadi. Trebalo je da ode u Taškent u subotu da bi vodila prvu trgovinsku misiju u Uzbekistanu", rekao je ambasador.

Kurir.rs Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja