UŽAS NA KOLEDŽU U RUSIJI: Student (19) otvorio vatru na kolege, a kada je stigla policija presudio je sebi! Ima mrtvih i povređenih! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Twitter/@LeaderBlg

horor

UŽAS NA KOLEDŽU U RUSIJI: Student (19) otvorio vatru na kolege, a kada je stigla policija presudio je sebi! Ima mrtvih i povređenih! (VIDEO)

Planeta -

Najmanje jedno je ubijeno, a troje povređeno kada je 19-godišnji student pucao na svoje drugove, a potom se ubio, na koledžu u ruskom gradu Blagoveščensku, prenosi RT.

Naoružan sačmaricom, napadač je otvorio vatru u sopstvenoj klasi. Teško je povredio nekoliko ljudi, a jedna osoba je podlegla povredama. Kada je policija stigla na lice mesta, napadač je odbio da se preda i okrenuo je pištolj ka sebi.

"Tela dvoje ljudi, uključujući i napadača su pronađeni na mestu događaja. Troje ljudi je povređeno u pucnjavi na koledžu. Među povređenima je dvoje tinejdžera i jedan mladić", rekao je lokalni ministar zdravlja.

Policija je i dalje na mestu zločina, prema snimcima sa mesta događaja koje su snimili očevici. Drugi video objavljen na društvenim pokazao je povređenog mladića kako leži,na podu.

Istražitelji tek treba da utvrde tačne motive napada, ali inicijalni izveštaji ukazuju da je pucnjavi prethodila prepirka i neprijateljstvo između kolega na fakultetu.

U drugim nepotvrđenim izveštajima navodi se da je napadač izbačen sa nastave jer je kasnio, ali da se nakon toga vratio sa oružjem i otpočeo pucnjavu.

Ruski zakoni vezani za vatreno oružje omogućavaju privatnim građanima starijim od 18 godina da dobijaju dozvole za oružje za samoodbranu, sport i lov, kao i za kolekcionare.

Kurir.rs/RT

Foto: Pritnscreen/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja