LOV NA ČLANOVE NAJMOĆNIJE ITALIJANSKE MAFIJE NDRANGETE ŠIROM EVROPE: Odali ih luks automobili! Zaplena vredna 13 MILIONA evra!
Foto: Twitter / European Public Prosecutor’s Office

mega racija

LOV NA ČLANOVE NAJMOĆNIJE ITALIJANSKE MAFIJE NDRANGETE ŠIROM EVROPE: Odali ih luks automobili! Zaplena vredna 13 MILIONA evra!

Planeta -

Međunarodna policijska operacija, koju vode Bugarska, Nemačka i Italija, uključila je danas pretres je 46 poslovnih i stambenih nekretnina, kao deo tekuće istrage o poreskoj prevari od strane mafije Ndrangeta.

Nemačka policija je potvrdila je da je do sada u racijama uhapšeno 11 osoba, članova italijanske mafijaške grupe Ndrangeta, a da će optuženi brzo biti izvedeni pred sud za prekršaje.

Bugarske vlasti privele su jednu osobu, četiri su uhapšene u Nemačkoj, a šest je uhvaćeno u Italiji, a dokazi su zaplenjeni tokom 46 racija, uključujući i neke od automobila koji su navodno povezani sa kriminalnim aktivnostima.

Do operacije je došlo nakon što su nemačke vlasti optužile talijansku mafijašku grupu za formiranje kriminalne organizacije koja se bavila utajama poreza u vrednosti od oko 13 miliona evra.

U policijskom saopštenju se navodi da je poreska prevara uočena kada je jedan od optuženih potraživao porez na dodatu vrednost prodajom luksuznih vozila više puta širom Evrope.

Nemačka policija istražuje tvrdnje više od godinu dana uz pomoć poreskih vlasti, predvođenih zvaničnicima Evropskog javnog tužilaštva.

Ranije ove godine Europol je pokrenuo međunarodnu operaciju protiv grupe Ndrangeta zbog navoda da je bila umešana u trgovinu drogom i pranje novca. Trideset jedan član mafijaške organizacije uhapšen je u toj operaciji, a još 65 je optuženo da su članovi zloglasne grupe.

Italijanski zvaničnici tvrde da je Ndrangeta najmoćnija mafijaška organizacija u zemlji i da deluju širom Evrope, a policija tvrdi da je ova organizacija odgovorna za prenošenje droge iz Južne Amerike u Evropu.

Kurir.rs/ RT, Foto: Twitter / European Public Prosecutor’s Office

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track