GORI SKLADIŠTE NAFTE U RUSIJI Gradonačelnik Belgoroda tvrdi: Ukrajina nas je napala helikopterima VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

GORI SKLADIŠTE NAFTE U RUSIJI Gradonačelnik Belgoroda tvrdi: Ukrajina nas je napala helikopterima VIDEO

Planeta -

Regionalni guverner ruskog grada Belgoroda Vjačeslav Gladkov optužio je Ukrajinu za napad na skladište nafte u tom gradu.

Kako se navodi na društvenim mrežama, dva ukrajinska helikoptera Mi24P koji su leteli u niskom letu preko cele teritorije Donbasa napali su neviđenim raketnim zrnima i PO raketama skladište za naftu u belogorodskoj oblasti.

Gladkov je na svom Telegram nalogu rekao da je požar, koji je izbio u petak ujutro, prouzrokovan vazdušnim udarima dva ukrajinskih helikoptera.

Ranije je rekao da su dve osobe povređene, ali da nisu životno ugrožene. Stanovnici obližnjih ulica su evakuisani dok vatrogasci gase buktinju, rekao je.

Ovo su nove optužbe ruske strane na račun Ukrajinaca za napad na teritoriju Rusije.

Podsetimo, Rusija je pre dva dana optužila Ukrajinu da je napala skladište oružja u istom gradu. Belgorod se nalazi severno od granice s Ukrajinom.

Ukrajina nije preuzela odgovornost ni za jednu od eksplozija.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Bonus video:

39:10

USIJANJE 07.10.2021. RADOSAVLJEVIĆ I ATANACKOVIĆ: KRIZA STRUJE I GASA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track