RUSI U ŽESTOKOM JURIŠU, SIRSKI "GASI POŽARE" NA FRONTU: Izvestio o uspehu ukrajinskih trupa, pa saopštio SERIJU LOŠIH VESTI
Foto: Youtube/Army TV – Ukrainian military channel/mil.gov.ua

RUSI U ŽESTOKOM JURIŠU, SIRSKI "GASI POŽARE" NA FRONTU: Izvestio o uspehu ukrajinskih trupa, pa saopštio SERIJU LOŠIH VESTI

Planeta -

Ukrajinske snage su zaustavile ruski napad na predgrađe sela Orlivka na liniji fronta u Donjeckoj oblasti, izvestio je danas glavnokomandujući ukrajinske armije Oleksandr Sirski, posle posete liniji fronta.

Ukrajinske snage su se 26. februara povukle iz sela Lastočkine u blizini nedavno zauzete Avdijevke u Donjeckoj oblasti i postavile odbranu u blizini susednih naselja, uključujući Orlivku, kako bi sprečile dalje rusko napredovanje na zapad.

Sirski je opisao situaciju na liniji fronta u Donjeckoj oblasti kao "tešku", pri čemu ruske trupe nastavljaju da sprovode ofanzive "u mnogim pravcima na liniji fronta".

Situacija je "posebno napeta" u selima u koja su se ukrajinske snage povukle nakon što je Rusija zauzela Avdijevku.

Oleksandr Sirski
foto: Telegram/Syrskyi

Sirski je istakao "hrabrost, otpornost i herojstvo" 3. jurišne brigade i 25. posebne vazdušno-desantne brigade, koje su zadržale rusku ofanzivu na Orlivku "hrabrim i odlučnim akcijama".

Sirski je takođe rekao da je tokom posete preduzeo mere da ispravi "određene pogrešne procene" koje su komandanti napravili, a koje su "direktno uticale na stabilnost odbrane u određenim oblastima".

- Preduzeo sam sve mere da ispravim situaciju na licu mesta, uz izdvajanje dodatnog resursa municije i materijalnih sredstava, kao i neophodnih rezervi - rekao je Sirski.

Ukrajinske snage povukle su se 17. februara iz industrijskog grada Avdijivka u Donjeckoj oblasti zbog nestašice municije posle meseci odbijanja obnovljene ofanzive Rusije.

Ukrajinska vojska su se potom 27. februara povukle iz sela Stepove i Severne u blizini Avdijivke, severno od Lastočkina.

Bonus video:

01:32

RUSI NAPADAJU, UKRAJINCI UPADAJU U VATRENI KOTAO Pukovnik: Prekinuće im važan kanal snabdevanja, ostaju im samo OVE DVE OPCIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track