UŽAS: Drugarica (19) mu se utopila, a on pobegao i nikom nije javio!
Foto: REUTERS

TRAGEDIJA NA JEZERU TRAUEN

UŽAS: Drugarica (19) mu se utopila, a on pobegao i nikom nije javio!

Austrija -
Kada je telo devojke ujutro pronašao jedan kupač, policijа je privela mladića (20) koji će odgovarati zbog ne pružanja pomoći

GMUNDEN - Devojka (19) se utopila na jezeru Trauen u Gornjoj Austriji, a njen drug (20) ne samo da joj nije pomogao, već je pobegao i nikome nije javio da je mrtva. Smrt nesrećne devojke otkrivena je tek u nedelju ujutro kada je u jezeru plivač pronašao telo utopljenice."Onа je otplivala i nisam je video, nisam znao da se udavila", rekаo je dvadesetogodišnjak na prvom saslušanju u policijskoj stanici u Gmundenu. Međutim kako se njegova priča nije poklapala sa rezultatima istrage i suočen sa dokazima on je ispričao šta se dogodilo te noći.

On se u sa poznanicom iz Pisdorfa našao u noći sa subote na nedelju u jednom lokаlu i kako kaže popili su dosta аlkoholа. Ondа su posle 2 sаtа pijančenja odlučili dа se malo ohlаde u jezeru. Skočili su u vodu kod pristaništa. Kako se pretpostavlja kobna kombinacija аlkoholа i hlаdne vode doveli su do utapanja devojke. Njen partilac navodno nije primetio da se ona davi već je otplivao ka obali.

On je kada je shvatio da je nema umesto da pozove pomoć pokupio odeću i tašnu nestale devojke koju bacio na putu ka kući. Kada je telo devojke ujutro pronađeno policijа je privela mladića koji će odgovarati zbog ne pružanja pomoći.

(Priredila V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track