(VIDEO) UBICA NA PUTU: Od Mostara do Jablanice stigao za 17 minuta, vozio i više od 250 na sat!
Foto: Printscreen/ Youtube

Nasilna vožnja

(VIDEO) UBICA NA PUTU: Od Mostara do Jablanice stigao za 17 minuta, vozio i više od 250 na sat!

Bosna i Hercegovina -

Videozapisi bahatosti za volanom i ludačke vožnje u poslednje vreme pravi su trend na različitim društvenim mrežama.

Tako se i državljani BiH redovno hvale takvim snimcima.

Upravo jedan takav video postavljen je pre dva dana na Jutjubu i to pod pseudonimom Hrkljuš Hrkljušović, a na njemu se jasno vidi kako vozač upravljajući motorom na potezu od Jablanice do Mostara "lebdi" nad putem, a u jednom trenutku dostiže brzinu od čak 270 kilometara na sat.

Sve vreme pretiče kolone vozila, čak i u opasnim krivinama, a deonicu koja je duga oko 46 kilometara, sudeći prema snimku, prešao je za svega 17 minuta. Inače, na ovoj relaciji najveća dozvoljena brzina kretanja je 60 kilometara na sat.

U MUP-u HNK rekli su da su upoznati sa ovim slučajem i da će preduzeti sve zakonom predviđene mere. Naime, policija je prilikom pojave ovakvih snimaka na internetu dužna da odmah deluje i i radi na otkrivanju identiteta vozača, kai i da ga propisno kazni.

Međutim, kako je reka Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK, neretko se snimci koji se nađu na internetu lažiraju. "Imali smo sličan slučaj u Konjicu, veštaci saobraćajne struke su tada utvrdili da su podaci na snimku lažirani jer motor ne može da ide tako brzo", rekao je.

Ipak, policajci Jedinice za sigurnost saobraćaja iz Jablanice zajedno sa pripadnicima sektora za sajber kriminal radiće na ovom slučaju.

"Ukoliko se utvrdi identitet vozača protiv njega će biti preduzete sve zakonom predviđene mere", rekao je Marić.

(faktor.ba)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Grom razvalio posred automobila! Snimak strašniji od apokaliptičnih filmova!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track