NIKOLA MRŠIĆ IZRUČEN CRNOJ GORI: Hladnokrvno ubio fudbalera Lenca u Kotoru, pa uhapšen u Srbiji
Mršić (levo), Foto: Vijesti/Savo Prelević/Youtube

uhapšen u martu

NIKOLA MRŠIĆ IZRUČEN CRNOJ GORI: Hladnokrvno ubio fudbalera Lenca u Kotoru, pa uhapšen u Srbiji

Crna Gora -

Srbija je danas izručila Crnoj Gori Kotoranina Nikolu Mršića (40), objavili su crnogorski mediji.

Podsetimo, Mršić je uhapšen u Srbiji u martu ove godine, a sumnjiči se da je 16. septembra 2017. u Kotoru ubio Gorana Lenca i pokušao da ubije M.L.

Mršić se potražuje i na osnovu Naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije.

On se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije imao zadatak da pruža pomoć i podršku u izvršenju planiranih krivičnih dela organizacije, da deluje kao izvšilac tih dela, da prenosi uputstva i zadatke organizatora drugim pripadnicima i da ostvaruje saradnju sa pripadnicima druge kriminalne organizacije.

Mršić se, kako je ranije saopštila policija, tražio i zbog teških krivičnih dela, pa su službenici Sektora kriminalističke policije sprovodili istragu u saradnji sa više država.

Podsećamo, Mršić je odmah nakon ubistva fudbalera Lenca bio među prvim osumnjičenima, zbog čega je saslušan u kotorskoj stanici policije, ali je nakon davanja iskaza pušten. Osnovanost sumnje da je Mršić ispalio smrtonosni hitac u Lenca potvrđena je kada su stigli nalazi iz Forenzičkog centra gde je utvrđena podudarnost DNK iz ovog zločina sa DNK profilom osumnjičenog.

Hladnokrvno ubistvo dogodilo se na stadionu FK "Bokelj" gde je Goran trenirao.

Istražitelji su nakon zločina pretragom terena pronašli kesu u kojoj je egzekutor krio pištolj i to je bio trag koji im je pomogao da dođu do DNK profila osumnjičenog Mršića.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track