RUSI U CRNOJ GORI GLASAJU NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Biralište je otvoreno u zgradi Amabsade Ruske Federacije u Podgorici
Foto: Beta Miloš Miškov

RUSI U CRNOJ GORI GLASAJU NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Biralište je otvoreno u zgradi Amabsade Ruske Federacije u Podgorici

Crna Gora -

Državljani Rusije koji žive u Crnoj Gori danas izlaze na izbore za predsednika Ruske Federacije.

Na glasačkom listiću su četiri kandidata, od kojih je jedini favorit aktuelni predsednik Vladimir Putin, koji je na putu da obezbedi još jedan šestogodišnji mandat.

U Crnoj Gori je glasanje na ruskim predsedničkim izborima organizovano u zgradi Amabsade Ruske Federacije u Podgorici. Biralište će biti otvoreno od osam do 20 časova.

"Kako biste glasali, morate lično posetiti glasačko mesto i pokazati pasoš koji je validan", navodi se na internet stranici Ambasade.

Ambasada je na mreži Telegram navela da će na dan glasanja biti pojačane mere sigurnosti i kontrole u cilju zaštite bezbednosti birača i članova izborne komisije.

"Na biračkom mestu biće obezbeđen video nadzor", navodi se u postu.

Na internet stranici i društvenim mrežama Ambasade nema informacija o broju ruskih državljana koji imaju pravo glasa u Podgorici. U Crnoj Gori zvanično boravi oko 27.000 Rusa.

Ambasada Rusije je jutros na Telegramu saopštila da je ambasador u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov već glasao. Objavili su i fotografiju njegovog glasanja.

(Kurir.rs/RTCG/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track