BOMBARDER IZ BOROVA: Siniša Mihajlović danas puni 51 godinu! (FOTO)
Foto: EPA/STEFANO LANCIA

na današnji dan

BOMBARDER IZ BOROVA: Siniša Mihajlović danas puni 51 godinu! (FOTO)

Fudbal -

Na današnji dan 1969. godine rođen je proslavljeni srpski fudbaler, a danas uspešan trener, Siniša Mihajlović.

Siniša Mihajlović trenutno bije najvažniju životnu bitku, bori se sa teškom bolešću i zbog toga dobija podršku čitavog sveta.

Navijači, fudbaleri i ostali fudbalski radnici svakodnevno šalju poruke srpskom treneru, a danas je možda i najbolji dan da se prisetimo Mihinih igračkih dana.

Defanzivac kojeg je krasio razoran šut levom nogom ostaće upamćen kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca ikada, zbog čega je i dobio nadimak “bombarder iz Borova”.

Uz Đuzepea Sinjorija, jedini je igrač koji se može pohvaliti da je na jednom meču Serije A dao tri gola iz “slobodnjaka”.

Lacio je 13. decembra 1998. godine igrao utakmicu italijanskog prvenstva protiv Sampdorije. Mihajlović samo što se preselio iz Đenove u Rim, dakle igrao je protiv sveže bivšeg kluba i napravio je pravo čudo.

Postigao je het -trik, a sva tri gola, legendarni srpski fudbaler i trener postigao je iz slobodnih udaraca.

Penzionisao se sa 28 pogodaka sa distance, po čemu je, zajedno sa legendarnim Andreom Pirlom, neprikosnoveni lider “kalča”.

U igračkoj karijeri nastupao je Borovo, Vojvodinu i Crvena zvezdu kada su u pitanju klubovi iz bivše Jugoslavije, zatim Roma, Sampdodija, Lacio i Inter u Italiji.

Mihajlović je tokom igračke karijere osvojio mnoštvo trofeja.

Sa Vojvodinom je bio prvak Jugoslavije, sa Crvenom zvezdom je dva puta podizao isti pehar, te bio šampion Evrope i sveta.

foto: FK Crvena Zvezda

Braneći boje Lacija osvojio je jednu nacionalnu krunu, po dva Kupa i Superkupa Italije, Kup pobednika kupova i UEFA Superkup.

Kopačke o klin je okačio nakon epizode u Interu, s kojim je osvojio četiri trofeja.

Trenerski debi imao je na klupi Bolonje, potom je vodio Katanju, Fiorentinu, Sampdoriju i Milan,Torino nakon čega je pšo drugi put preuzeo kormilo sadašnjeg kluba Bolonje.

Miha je bio i selektor Srbije, ali tu avanturu neće po dobrom pamtiti, pošto “orlove” nije uspio da odvede na Mundijal u Brazilu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track