Najnovije vesti

AU, KAKAV STADION NIČE NA JUGU SRBIJE! LESKOVAC DOBIJA PRAVI MALI OLD TRAFORD: Evo kako trenutno izgleda, otvaranje VRLO BRZO!
Foto: Ftbl.serbia instagram, Grad Leskovac

uskoro otvaranje

AU, KAKAV STADION NIČE NA JUGU SRBIJE! LESKOVAC DOBIJA PRAVI MALI OLD TRAFORD: Evo kako trenutno izgleda, otvaranje VRLO BRZO!

Fudbal

Konačno nećemo više slušati vesti o mečevima na srpskim livadama pred nekoliko stotina ljudi! Stadioni niču po Srbiji, i to u predviđenom roku, pa ćemo uskoro imati objekte za ponos.

Jedan od njih je bez dileme onaj u Leskovcu. Stadion na kome će igrati Dubočica dobio je svoje konture i nazire se i konačan izgleda. A on je - fantastičan. Biće to pravi mali Old Traford na jugu Srbije!

- Radovi se obavljaju i brže od planiranog, tribine su izgrađene, postavljena je i krovna konstrukcija - saopšteno je na Instagram stranici Ftbl.serbia, koja nam je i ustupila najsvežije fotografije i sam snimak izgradnje stadiona.

INFORMACIJE O STADIONU

Kapacitet: 8.136 mesta

Površina: 10.000 kvadratnih metara

broj parking mesta: 198

rok za izgradnju: februar 2023.

Stadion Leskovac
foto: Grad Leskovac

Šta očekuje Leskovčane? Moderan evropski stadion na kome će moći da igra i reprezentacija Srbije. Naravno, svi se nadaju da će Dubočica biti ponovo na fudbalskoj mapi, tačnije u Superligi Srbije. Trenutno se ovaj klub nalazi u Srpskoj ligi (treći rang takmičenja).

Ceo posao vredan je gotovo 2,5 milijardi dinara, a stadion će biti kapaciteta 8.136 mesta. Otvaranje je planirano za februar 2023. godine.

Čini se da postoji mogućnost da se i pre tog roka završi stadion, koji će biti ponos južne Srbije. Kako saznajemo, u planu je da reprezentacija Srbije neki od svojih mečeva u 2023. godini odigra upravo u Leskovcu.

Ime po heroju s Košara

Žitelji Leskovca pokrenuli su inicijativu i potpisivanje peticije kako bi novi fudbalski stadion poneo ime Radoša Cerovića, heroja sa Košara.

Pripadnik 63. padobranske brigade je nekada nosio dres Dubočice.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track