GOBELJIĆ HEROJ ZVEZDE! Crveno-beli ubedljivom pobedom protiv Spartaka napravili dobru uvertiru pred Budimpeštu (VIDEO)
Foto: Starsport

superliga srbije

GOBELJIĆ HEROJ ZVEZDE! Crveno-beli ubedljivom pobedom protiv Spartaka napravili dobru uvertiru pred Budimpeštu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri prvaka Srbije su napravili dobru uvertiru pred gostovanje u Budimpešti, gde će ih u četvrtak ugostiti šampion Mađarske Ferencvaroš u četvrtom kolu Lige Evrope. Gobeljić je postigao vodeći gol u 20 minutu, dok je u 37. udvostručio prednost. Konačan rezultat je postavio Kangva u 41. minutu.

Naime, izabranici Miloša Milojevića su na "Marakani" ubedljivo savladali subotički Spartak - 3:0 (3:0).

Sve je već bilo rešeno u prvom poluvremenu. Zvezdin heroj je dvostruki strelac Marko Gobeljić, koji je ispraćen ovacijama publike sa terena kada je napuštao igru u 63. minutu. U strelce se upisao i Kangva, posle centaršuta Kange.

Za naš najtrofejniji klub je debitovao fudbaler iz Rusije Jegor Prucev, koji je dobio šansu u drugom poluvremenu.

Zvezda je upisala 10. pobedu u 12 mečeva i sa 32 boda se nalazi na prvoj poziciji. Spartak je na 14. mestu sa 10 poena.

U narednom kolu Zvezda će gostovati kragujevačkom Radničkom, dok će Spartak dočekati Kolubaru.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica na stadionu "Rajko Mitić"

90+3. minut - Fudbaler Spartaka Stajković je isključen zbog preoštrog starta, nakon VAR intervencije!

69. minut - Prucev za malo neprecizan, umalo da na debiju postigne gol posle nesebične aistencije napadača Pešića.

63. minut - Trostruka izmena u crvenoj zvezdi, iz igre je izašao i dvostruki strelac marko Gobeljić, koga su navijači Zvezde ovacijama ispratili sa terena.

53. minut - Najbolju priliku za Spartak na meču je upropastio Srećković.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić". Ostao je u svlačionici Kanga, a prve minute u crveno-belom dresu upisaće ruski fudbaler Jegor Prucev.

Prvo poluvreme:

Crvena zvezda
foto: Starsport

Crveno-beli su već u prvom poluvremenu stekli veliku prednost. U centru pažnje je bio dvostruki strelac Marko Gobeljić, a u strelce se upisao i Kangva posle asistencije Kange.

45. minut - Jedan od retkih napada gostiju, vukao je loptu Vitorović po levoj strani, ali je njegov šut bio neprecizan.

41. minut - GOL - 3:0 - Kangva! Posle centaršuta Kange, lopta dolazi do Kangve, koji je iz blizine topvskim udarcem zatresao mrežu.

37. minut - GOL - 2:0 - Gobeljić! Dva gola u razmaku manjem od 20 minuta. Sela je lopta Gobeljiću, raspalio je sa ivice kaznenog prostora i - pogodio. Zaklonjen je bio golman gostiju Manojlović.

22. minut - Poništen gol Aleksandra Kataija, jer je bio u ofsajdu.

20. minut - GOL - 1:0 - Gobeljić! Katai je kratko loptu dodao do Gobeljića, koji je šutirao sa petnaestak metara, a lopta je pogodila jednog igrača gostiju, promenila pravac i prevarila golmana Spartaka Manojlovića.

16. minut - Odličan prijem lopte i asistencija Zvezdinog "magika" Kataija, ali ipak Šimura izbija loptu u aut ispred Bena

9. minut - Silovit šut Mijailovića sa dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored gola Spartaka

Crvena zvezda
foto: Starsport

1. minut - Počela je utakmica na našem najvećem stadionu

Crvena zvezda - Spartak 3:0

Stadion: "Rajko Mitić" u Beogradu. Sudija: Nikola Đorđević. Strelci: 1:0 Gobeljić (20), 2:0 Gobeljić (37), 3:0 Kangva (41)

CRVENA ZVEZDA (4-3-2-1): Borjan - Srnić, Eraković, Dragović, Gobeljić - Mijailović, Kangva, Kanga - Katai, Ben - Pešić. Trener: Milojević.

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović - Tanasin, Bogićević, Ostojić, Vitorović - Šimura, Tumbasević - Bijelović, Đurović, Srećković - Hrstić. Trener: Dunđerski.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Spartak iz Subotice na stadionu "Rajko Mitić" od 15.30 igraju u meču 14. kola Superlige Srbije.

Trener crveno-belih Miloš Milojević upozorio je igrače da ne smeju da razmišljaju o meču sa prvakom Mađarske u Budimpešti.

"Nama je prvenstvo prioritet, to smo pričali i pre utakmice protiv Ferencvaroša. Isti cilj ostaje i sada. Prioritet jedan, dva i tri je domaće prvenstvo. Evropa je "bonus" takmičenje koje volimo da igramo, a kada igramo volimo i da pobedimo. Neće biti problema, mislim da je pobeda protiv Ferencvaroša podigla samopouzdanje ekipi. Da bi se to produžilo, moraju da nastave da igraju tako. Obaveza je da ih motivišemo za to. Spartak je ekipa koja je skoro promenila trenera, znamo njihove kvalitete i mane. Ne dolaze sa pozitivnim trendom, ali to nas ne uspavljuje, već nam daje motiv da krenemo jako od prvog minuta i pokažemo da smo bolji. Svako opuštanje je do sada bilo kobno. Kažnjavale su nas ekipe iz jednog šuta ili prekida, tako da nemamo prostor za preveliko opuštanje", podvukao je Milojević.

Crveno-beli su nanizali 12 uzastopnih pobeda na Subotičanima sa prosekom od tri postignuta gola po meču.

"Ova utakmica možda dolazi u najboljem momentu za nas. Nakon poraza kod kuće od Radničkog iz Kragujejvca idemo na megdan prvaku države koji igra odličan fudbal. Zvezdi se ne preti, Zvezdi se suprostavlja i verujem da moji momci znaju šta ih očekuje. Radili smo dobro za ovu utakmicu i ako budemo pravi i homogeni verujem da možemo izvući pozitivan rezultat za nas. Fudbal je zanimljiva igra, svako svakoga može da dobije, bez obzira ko je rival", širio je optimizam trener Spartaka Ljubiša Dunđerski.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track