TUŽIĆU OGNJANOVIĆE: Dao sam 10.000 dolara za bolesno dete, a ne njima!

Razočaranje dobročinitelja iz SAD

TUŽIĆU OGNJANOVIĆE: Dao sam 10.000 dolara za bolesno dete, a ne njima!

Društvo -
Osećam se prevarenim jer uplaćeni novac nije poklon Ognjanovićima, već pomoć maloj Tijani, kaže Z. D., koji je uplatio 10.000 dolara

BEOGRAD - Na sudu zbog prevare.Protiv Jelene Ognjanović, majke pokojne Tijane (8), na čiji račun je u toku humanitarne akcije za transplantaciju srca u Hjustonu neosnovano prebačeno 1.260.000 evra, biće pokrenuta tužba, i to iz SAD!RazočaraniOvo tvrdi naš Srbin iz Amerike Z. D. (58), koji je preko svog sina saznao za bolesnu devojčicu i donirao 10.000 dolara.- Osećam se prevarenim jer uplaćeni novac nije poklon Ognjanovićima, već je bio sredstvo da Tijana dobije šansu za život. Od srca smo, onako familijarno, bili uz njih i sad smatramo da su u moralnoj obavezi da nam kažu koliko je novca prikupljeno, kako su ga trošili i šta nameravaju da urade s ostatkom - objašnjava ovaj humani čovek.Z. D. naglašava da ga je Jelena Ognjanović tad, neposredno pred polazak u Hjuston, slagala da im nedostaje još novca.- Pričala mi je da će im biti potrebno još sredstava za jednogodišnji boravak u SAD, a ja sam im naivno verovao i bio spreman da uplatim mnogo više. Tužbu za povraćaj sredstava ću pokrenuti ne zbog novca, već zbog sina koji je bio vezan za Srbiju i naš narod, a sad je ogorčen i izneveren - navodi on i dodaje da će taj novac proslediti na račun druge bolesne dece.Nalog sudaNjegov advokat Gordana Vesković naglašava da je tužba poslednje sredstvo kojim će se pribeći jer će se pravo stanje znati tek kad po nalogu suda banka dostavi izveštaj o stanju na računu.- Kao advokat tvrdim da taj novac nije vlasništvo porodice Ognjanović. Njima niko nije dao poklon, već novac za lečenje deteta. Zato se postavlja pitanje kako su oni mogli s namenskog računa da prebace sredstva na privatni račun. To je kao kad vam banka da namenski kredit, koji ne možete da koristite u druge svrhe, u suprotnom nastupa raskid ugovora i povraćaj novca - objašnjava ona i dodaje da je čudno i to što se nastavilo s uplatom u trenutku kad je bilo prikupljeno neophodnih 710.000 dolara.

Faksimil uplate
Faksimil uplate

Pitanja koja smo postavili Nebojši Ognjanoviću1.Koliko je u humanitarnoj akciji sakupljeno novca za lečenje male Tijane?2.Koliko je ukupno novca utrošeno na Tijanino lečenje i prevoz do Hjustona?3.Koliko je ostalo novca na računu posle Tijanine smrti?4.Šta nameravate da uradite s tim novcem i da li ćete osnovati humanitarni fond za lečenje druge bolesne dece?5.Zašto ćutite o troškovima Tijaninog lečenja i preostalom novcu?6.Da li vas je neko ucenio u vezi s tim?7.Zbog čega ste s Tijaninog računa pre puta u Hjuston na Jelenin račun prebacili 1.260.000 evra?8.Zbog čega ste na račun bolnice u Hjustonu uplatili 1.110.000 dolara kad je Tijanina operacija trebalo da košta 710.000 dolara?9.Da li vam je bolnica u Hjustonu vratila novac koji je preostao posle Tijanine smrti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track