N1 NASTAVLJA DA LAŽE: Kuriru sud nije zabranio da piše o Jugoslavu Ćosiću
Foto: Zorana Jevtić, Printskrin

Teraju po starom: KAKO „NEZAVISNI“ MEDIJ OPET OBMANJUJE:

N1 NASTAVLJA DA LAŽE: Kuriru sud nije zabranio da piše o Jugoslavu Ćosiću

Društvo -

Opet obmanjuju Ova televizija objavila fejk njuz da naš list ne sme da piše o Jugoslavu Ćosiću. Toga, međutim, nema u sudskom rešenju

Televizija N1 nastavlja s lažima! Oni su juče na svom portalu objavili vest da je „sud zabranio Kuriru objave i uvrede o Jugoslavu Ćosiću do okončanja postupka“, ali to, međutim, nije tačno.

Ova televizija je tako samo nastavila s objavljivanjem lažnih vesti.

Šta je naveo sud

Istina je da sud nije zabranio da se uopšte piše o Jugoslavu Ćosiću i N1 već da se, do okončanja sudskog postupka, ponovo ne piše da Ćosić krši novinarske standarde i da N1 pristrasno izveštava u vreme koronavirusa, a da su sve to činili zarad interesa svojih vlasnika, ali i Dragana Đilasa. Sud, dakle, u obrazloženju nigde nije naveo da se uopšte ne sme pisati o Ćosiću i izveštavanju N1.

Inače, koliko su ozbiljno pristupili ovom slučaju govori i to što su u tužbi i predlogu za izvršenje privremene mere tražili da se Kuriru zabrani pisanje da N1 i Ćosić rade zarad interesa, kako su naveli, Saveza za promene. Savez za promene je, inače, postojao devedesetih i ugašen je 2000. godine.

Beže od odgovornosti

Prvo ročište po Ćosićevoj tužbi zakazano je za sledeću nedelju. Kurir jedva čeka početak tog suđenja, jer ćemo u sudskom procesu dokazati nezakonitost rada N1 u Srbiji, kao i njihovo izbegavanje odgovornosti pred srpskim organima, budući da su kao medij registrovani u inostranstvu, pa nisu u nadležnosti Republike Srbije.

Podsetimo, Kurir je nedeljama pisao o neprofesionalnom radu N1. Ukazivali smo na njihovo širenje lažnih vesti, gaženje novinarskog kodeksa, pristrasnost, pokušaje da lekarske stručnjake uvuku u politiku...

(Redakcija kurira / Foto:Zorana Jevtić, Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track