04:05

Vojislav Savić i Branislav Platiša otkrili svoj plan putovanja: TOMOSIMA KREĆU NA EKS-JU TURNEJU!

mudrolije o motorima

TOMOSIMA KREĆU NA EKS-JU TURNEJU! Vojislav Savić i Branislav Platiša otkrili svoj plan putovanja OVO JE NJIHOVA KRAJNA DESTINACIJA

Društvo -

Strastveni ljubitelji motora, Branislav Platiša i Vojislav Savić, odlučili su da krenu na put sa poznatim jugoslovenskim dotočkašom "tomosom" i ostvare san.

Autori i producenti serijala "Mudrolije o motorima" u uključenju za Puls Srbije na Kurir televiziji, otkrili su njihov plan putovanja oko bivše Jugoslavije.

Mudrolije o motorima
foto: Kurir televizija

- Cela ideja je da provozamo nešto na čemu smo svi odrastali. Nešto što je početak motora i motorista u staroj Jugoslaviji, a to su ovi lepotani tzv. tomosi T-14. Sa njima smo se uputili do samog Kopra gde su oni pravljeni, ali prvo idemo do Sombora gde je napravljena Zastava 900-AK. Nakon toga nastavljamo Podravskom magistralom u Sloveniju, pa skroz do Kopra. Od Kopra ćemo se spustiti do Ljeke, pa idemo čak i na Grobnik na trkačku stazu gde je Tomos 2 puta bio svetski prvak. Onda se vraćamo preko Bihaća, Sarajeva, Jahorine, Mokre Gore do Beograda. Da bi se vratili 22. maja kada je DGR u Beogradu odnosno "distinguished gentleman's ride", a to je vožnja posvećena borbu protiv kancera prostate i muškog suicida - rekli su Platiša i Savić za Puls Srbije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:16

CRNA STATISTIKA! Svake godine se povećava broj nesreća u kojima učestvuju motori

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja