Najnovije vesti

VUK JEREMIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI RAČUNA AMG: Ovo je osmišljeno guranje medijskih kuća u finansijske probleme
Foto: Zorana Jevtić

udar amg

VUK JEREMIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI RAČUNA AMG: Ovo je osmišljeno guranje medijskih kuća u finansijske probleme

Politika

BEOGRAD - Vuk Jeremić ocenio je da nelegalno rešenje koje je "Adrija medija grupa" dobila od Poreske uprave, u kome nisu navedeni podaci o eventualnom dugu i vremenu blokade računa, je za svaku osudu.

 

- Situacija u medijima u Srbiji je vanredno teška, o čemu svedoče izveštaji brojnih međunarodnih organizacija, između ostalog i godišnji izveštaji Evropske unije. Osmišljeno guranje medijskih kuća, medju kojima je i Kurir, u finansijske probleme, je za svaku osudu. Režim je svestan da je medijski privid "uspeha" ključni oslonac uspostavljenog totalitarnog poretka, i svako ko izrekne bilo koji reč kritike prema vlasti, biva satanizovan. Sloboda izražavanja je osnovno ljudsko pravo, ali poslednjih pet godina smo svedoci dramatičnog poniranja u tom kontekstu, rekao je Jeremić za Kurir.

 

 

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

 

(Kurir.rs/Foto Zorana Jevtić)

 

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić hoće da UNIŠTI KURIR, blokirani računi Adrija medija grupe!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...