DAČIĆ U DILU S ĐILASOM! PREKO MRKE RUŠI VUČIĆA: Najveći politički zemljotres u VLADAJUĆOJ KOALICIJI!
Foto: Nebojša Mandić

Žestoko

DAČIĆ U DILU S ĐILASOM! PREKO MRKE RUŠI VUČIĆA: Najveći politički zemljotres u VLADAJUĆOJ KOALICIJI!

Politika -

Klinč - Darko Glišić i Milutin Mrkonjić razmenili brutalne uvrede zbog sumnje
naprednjaka da socijalisti šuruju sa opozicijom. Pale teške reči poput „lopove“, „licemeru“, „diletantu“, „neznalice“...

Taman kad su svi pomislili da se politički zemljotres u vladajućoj koaliciji na liniji koja spaja Srpsku naprednu stranku i Socijalističku partiju Srbije smirio, zabeleženi su još žešći potresi.

Teške reči pogodile su i vrh SNS i vrh SPS, jer je, posle optužbe predsednika Izvršnog odbora naprednjaka Darka Glišića da je počasni predsednik socijalista Milutin Mrkonjić „lopov“ i „licemer“, usledio i „rafal“ Mrkonjića, koji mu je uzvratio da je „drski politički diletant“, a lidera naprednjaka Aleksandra Vučića posavetovao da se „takvih treba čuvati“.

foto: Zorana Jevtić

„Sram te bilo!“

Posle Mrkonjićeve ocene da je poslednja hajka naprednjaka na socijaliste „stereotipni početak izborne kampanje za parlamentarne izbore“, Glišić je žestoko reagovao. - Sram te bilo, lopove jedan. Ćutiš dok napadaju Aleksandra Vučića, dok ga na krst razapinju, dok mu prete vešanjem, iako je taj Aleksandar Vučić prema tebi bio više nego korektan. A ti vrlo dobro znaš o čemu govorim. Kad ti Đilas i Dačić kažu da ga napadneš, ti to uradiš istog sekunda. Kako te nije sramota? - poručio je Glišić Mrkonjiću.

foto: Zorana Jevtić

On je rekao i da je svestan da ovakvim obraćanjem krši stranačku disciplinu, pošto je lider SNS rekao da ovakve izjave ne daje u javnost: - Ali ne mogu da istrpim licemerje Milutina Mrkonjića!

A Mrkonjić za Kurir kaže da ne polemiše sa neznalicama i diletantima:

Nož u leđa

- A šta sam ja to loše rekao? Ma neću da se bavim nekim profesionalnim neznalicama i političkim diletantima. Neću da komentarišem posebno drske, bezobrazne, lažljive i uvredljive izjave. Ko je uopšte taj Glišić? To što je rekao, više govori o njemu. Vučića treba čuvati od takvih kao što je on, a od mene ne morate da ga čuvate.

Politikolog Jelena Vukoičić za naš list ocenjuje da je razmena grubih reči između Glišića i Mrkonjića samo površinska manifestacija nečega što je mnogo dublje i ozbiljnije. - Očigledno da na liniji SNS-SPS nešto ne štima, a iza toga je informacija da Dačić pregovara s nekim iz Saveza za Srbiju i da planira da zabode nož u leđa naprednjacima. Sasvim je jasno da postoji osnovana sumnja u lojalnost SPS. Logično je da tako velika i ozbiljna stranka, kakva je SNS, ne treba da toleriše nelojalnost svojih znatno manjih partnera, koji praktično ništa ne daju, a imaju samo politički profit od koalicije - smatra ona.

Ivica Dačić KO RUŠI VUČIĆA I MENE, RUŠI I SRBIJU

Lider SPS i vicepremijer Ivica Dačić kaže za Kurir da ko god kvari odnose između njega i Vučića, ne želi dobro Srbiji. - Odnosi Vučića i mene su ključni za jedinstvo Srbije u zaštiti nacionalnih i državnih interesa. Narušavanje naših odnosa može samo da šteti Srbiji i zato svi koji rade protiv toga - rade protiv Srbije. Posvetimo svoje napade ka neprijateljima Srbije, spolja i iznutra.

Zoran Spasić KAMPANJA PROTIV VUČIĆA

foto: Printscreen

Politički analitičar Zoran Spasić smatra da je ćutanje SPS na napade opozicije na SNS zapravo kampanja protiv Vučića. - Glišićev stav je ispravan. Svedoci smo brutalne kampanje opozicije koja se vodi protiv SNS. Naprednjaci su dosta uradili za socijaliste i zbog toga bi trebalo da stanu uz SNS i Vučića, koji vodi državu. Ćutanje SPS kad opozicija napada Vučića i Mrkonjićeve uvrede na račun funkcionera SNS jeste nedopustivo i neopravdano ponašanje koalicionog partnera, i možemo ih okarakterisati kao kampanju protiv Vučića - ocenio je naš sagovornik.

ČINJENICE

OVAKO JE SVE POČELO

- Sergej Trifunović otkrio da ga Dačić stalno -zove i traži od njega da ga ne napada - Funkcioneri SNS to su ocenili kao šurovanje -SPS s opozicijom - Vučić rekao da nema razloga da sumnja u ono što je Trifunović rekao: „To su njihove kombinacije“ - Trifunović dolio ulje na vatru rekavši da zna Dačićev broj mobilnog napamet - „Ne znam da li on zna moj broj, ali ja znam Dačićev broj“, poentirao je Vučić posle sednice Predsedništva SNS, koja je bila posvećena i SPS

Kurir.rs/ Ivana Kljajić

Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track