Najnovije vesti

BANE IVKOVIĆ IZ PRVE RUKE O PORODICI Serija me lično mnogo pogodila a najviše ono s pištoljem MIRA GA SKLONILA I POKAZALA DA ĆUTIM
Foto: TV Pink Printscreen

do samog kraja bio uz miloševiće

BANE IVKOVIĆ IZ PRVE RUKE O PORODICI Serija me lično mnogo pogodila a najviše ono s pištoljem MIRA GA SKLONILA I POKAZALA DA ĆUTIM

Politika
14:18h

Slobodan pištolj nikad nije držao, ni nosio uz sebe, niti vitlao njime. Slavica i ja bili smo do kraja dok nije otišao u zatvor. Nije Slobodan pocepao plan Z4

BEOGRAD - Branislav Bane Ivković, nekadašnji visoki funkcioner SPS, gostovao je jutros na televiziji povodom emitovanja serije Porodica koja je izazvala veliko interesovanje za sada već istorijske događaje od pre 20 godina. 

Ivković je jutros u jutarnjem programu TV Pink na samom početku gostovanja rekao da ga je ova serija lično mnogo pogodila a najviše ono s pištoljem jer ga Slobodan nikad nije držao uz sebe.

- Ne da nije imao kod sebe, nego mu napamet nije padalo - rekao je Ivković dodavši da su uz Miloševiće jedini do kraja ostali on i Slavica (Đukić Dejanović).

- Istina je da je Mira sklonila pištolj, video sam da ga je izvadila iz fioke u jednoj natkasni. Sloba je čovek bio zaspao od umora i zamolio sam je da ga probudi jer sam imao važnu poruku za njega. Ona ga je probudila i čovek je izašao iz spavaće sobe i tu je bio jedan sto sa dve stolice i ja sam video krajem oka da Mira iz fioke u toj natkasni uzima taj pištolj i samo mi pokazuje da ćutim i odnosi ga. A to da je vitlao pištoljem, to nije tačno i to me baš nervira - rekao je Ivković potvrdivši da je Mira kradom uzela taj pištolj kao i da ga Slobodan nikada nije nosio ni držao uz sebe a kamoli vitlao njime.

- Slavica i ja bili smo do kraja dok Slobodan nije otišao u zatvor - rekao je Ivković dodavši da je Toma Fila došao znatno kasnije jer je bio u Grockoj. - Slobodan mi je rekao da ga zovem jer on sam nije mogao da ga dobije.

Ivković je ispričao da je Filu dobio preko njegove žene Vesne i da ih je probudio u Grockoj.

- Čovek je u pola noći ustao, spakovao se i došao za sat vremena - rekao je Ivković. 

serija Porodica, Porodica
foto: Printscreen/RTS1

On je rekao da serija pokazuje da je interesovanje za te događaje i veliko te da je činjenica da je Slobodan, mrzeli li ga ili voleli, bio istorijska ličnost koja je obeležila jednu izuzetno tešku epohu za ovu zemlju i narod.

- Više od pola Srbije sedelo je ispred ekrana i moglo da vidi Slobodana na jedan drugi način - rekao je Ivković dodavši da je Miloševiću jedini cilj bio da spase ljude u vili i oko nje jer je tamo bilo 15-20.000 ljudi.

- Vi morate znati da je Slobodan bio jedan razuman, odmeren čovek dobre duše, mnogima je praštao kojima nije trebalo da oprosti, ja sam svedok toga. Dodao je i da je na Zapadu bio demonizovan i predstavljen kao dželat, te kazao da je sigurno i da je pravio greške jer svako od nas greši.

serija Porodica, Porodica
foto: Printscreen/RTS1

Ivković je rekao i da nije Slobodan pocepao plan Z4 već ljudi iz Republike Srpske Krajine, te da ga je Slobodan potpisao i da je hteo da se taj plan sprovede. Sličan slučaj bio je i s planom za Srpsku koji je bio dogovoren sa Micotaksiom a da je (Biljana) "Plavšićka organizovala ljude da ga odbiju". 

Kurir.rs/SĐP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...